В Олександрії затвердили інфраструктурний план. У ньому – 69 програм і проектів на загальну суму майже 1,4 мільярда гривень

18.01.2018 00:00:002 переглядаАвтор: admin
/news/19918-v-oleksandriyi-zatverdili-infrastrukturnijj-plan-u-nomu-69-program-i-proektiv-na-zagalnu-sumu-majjzhe-14-milyarda-griven

Олександрія отримала Міський інфраструктурний план, який включає в себе 69 програм і проектів у різних галузях життєдіяльності міста. За підрахунками міської влади, щоб усе це реалізувати до 2030 року, знадобиться більше 1 мільярда 397 мільйонів 497 тисяч гривень.

Виконавчий комітет Олександрійської міськради ухвалив рішення “Про затвердження Міського інфраструктурного плану Стратегії Сталого розвитку м. Олександрія на період до 2030 року” сьогодні, 18 січня.

Відповідна програма включає в себе 9 довго- і середньострокових програм; 11 короткострокових інвестиційних проектів у сфері промисловості та майже 49 короткострокових соціальних проектів у галузях освіти, культури, будівництва і реконструкції житла та комунікацій, охорони природи тощо.

Частина програм, передбачених планом, вже знайомі читачам “Олександрійських новин”. Це, зокрема, індустріальний парк, створення муніципального транспортного підприємства, оптимізація системи опалення, модернізація вуличного освітлення, гемодіалізний центр, масове встановлення лічильників тепла.

Серед нових проектів, які можуть зацікавити жителів міста, варто згадати запропоновану програму “Картка Олександрійця”. Вона передбачає, за словами начальника управління економіки Ростислава Черевашка, облік пільговиків, які користуються громадським транспортом, безготівковий облік пасажирів. Картка також має перспективи впровадження у сферу охорони здоров’я (наприклад, занесення в неї медичних даних жителя), освіти тощо. Фінансувати її на суму 5,2 мільйона гривень планується з міського бюджету, а запрацювати вона повинна до 2020 року.

У переліку короткострокових соціальних проектів можна виокремити такі як капітальний ремонт ПК “Світлопільський”, будівництво блочно-модульної котельні для музичної школи (імовірно, її також планують перевести на опалення дровами чи деревиною), будівництво водопроводу по Соборному проспекту до ЦТП 122 та водоводу до села Звенигородка, численні ремонти житла та деякі інші. Окремо можна згадати проект будівництва звалища побутових відходів за 2,2 мільйона гривень, яке планують завершити до 2025 року. Доповнити його, згідно плану, мали б також комплекс із переробки побутового сміття та система роздільного збору сміття, які мав би реалізувати приватний інвестор.

Та амбіції міської влади не обмежуються лише Олександрією. У відповідному плані передбачені створення сільськогосподарського та енергохімічного кластерів, які, за логікою документу, мали б ледь не врятувати економіку України.  

Загальною ж метою плану задекларовані сприяння реалізації стратегічних завдань для розвитку міста, а також залучення коштів із різних джерел, включаючи міжнародні гранти.

Майже півтора мільярда гривень для фінансування програми планують знайти у державному і місцевому бюджетах, а також за рахунок міжнародних грантів та приватних інвестицій.

Наскільки доречно й реалістично усі ці амбіційні проекти виглядають на фоні заяв про нестачу грошей для зарплати вчителям та скасування безкоштовного харчування у школах і проїзду в автобусах, судити читачам.

Фото: crowdfunder.co.uk

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022227 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022253 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022357 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: