Середньомісячна зарплата в 6 тисяч гривень, електричні автобуси, численні ремонти та інші плани олександрійської влади на 2018 рік

12.12.2017 00:00:001 переглядАвтор: admin
/news/19633-serednomisyachna-zarplata-v-6-tisyach-griven-elektrichni-avtobusi-chislenni-remonti-ta-inshi-plani-oleksandrijjskoyi-vladi-na-2018-rik

В Олександрії розробили програму економічного і соціального розвитку міста на 2018 рік, яку планують винести на загальне обговорення під час громадських слухань 20 грудня. Вона визначає основні показники розвитку Олександрії та головні завдання для їх реалізації.

Журналісти “Олександрійських новин” проаналізували Програму та виокремили деякі її напрямки, що безпосередньо стосуватимуться життя кожного олександрійця.

Серед головних проблем міста розробники “Програми економічного і соціального розвитку м. Олександрії на 2018 рік” визначають занепад буровугільної галузі, високий рівень безробіття і відтік кваліфікованих кадрів, недостатність податків та низький рівень фінансування важливих об’єктів.

Тим не менше, міська влада очікує збільшення обсягу реалізованої промислової продукції на 9%, зростання обсягу капітальних інвестицій на 7,5% і зростання середньомісячної заробітної плати по місту на 18% до 6048 гривень. У свою чергу, обсяг експорту товарів залишиться на тому ж рівні (15 мільйонів доларів), а також незмінною буде кількість працевлаштованих на нові робочі місця (750 чоловік).

Якщо говорити більш детально, то головними рушіями промисловості, на думку розробників Програми, будуть ТОВ «ЗПТУ «Віра-Сервіс Інтермаш», ТОВ «Олександрійська машинобудівна група», ТОВ «НВО «ОКРОС», ТОВ «Олександрійські лазерні технології», ТОВ «ТД «Укрнасоссервіс», ТОВ «Завод Автоштамп», ТОВ «Електромеханічний завод «Етал», а також підприємств енергетики. Саме вони і повинні забезпечити збільшення обсягів реалізованої промислової продукції до 1,5 млрд грн.

Поряд з цим, Програма визначає й основні пріоритети діяльності міської влади, бізнесу та інших організацій на 2018 рік, яких нарахували 17 позицій.

Журналісти “Олександрійських новин” взяли на себе певну сміливість і визначили ті нововведення, які можуть найбільше зацікавити пересічних жителів Олександрії.

Зокрема, міська влада запланувала створити комунальне підприємство, яке займатиметься перевезенням пасажирів на міських автобусних маршрутах, якщо буде необхідне бюджетне фінансування та інвестиції. Крім того, передбачається вивести на маршрути електричні автобуси замість існуючих.

В освітній та культурній сферах основну увагу планують приділяти поточним та капітальним ремонтам. Так, Програма передбачає відновлення системи опалення в Пантаївському будинку культури та його капітальний ремонт, капітальні ремонти музичної школи в селищі Олександрійське й дитячої художньої школи Олександрії, капремонт ПК “Світлопільський” і будівництво котельні для дитячої музичної школи міста.

Також передбачається створити НВК «Загальноосвітній навчальний заклад №7 – дошкільний навчальний заклад», провести реконструкцію ЗНЗ № 21 і дитячого садочка № 17.

Працівників бюджетних установ, зокрема працівників лікувальних закладів, педагогічних працівників і школярів, а також працівників соціальних служб планують забезпечити безкоштовним проїздом міськими автобусами.

Як повідомлялося раніше, громадські слухання стосовно бюджету Олександрії, Програми економічного і соціального розвитку, а також модернізації системи централізованого опалення відбудуться 20 грудня.

“Олександрійські новини” вже висвітлювали особливості програми модернізації системи опалення, тож на черзі – проект бюджету-2018.

Фото: Рixabay

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022227 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022253 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022357 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: