В Олександрії планують встановити теплові лічильники в усі багатоповерхівки та бюджетні заклади, що мають централізоване опалення

16.01.2018 00:00:0029 переглядівАвтор: admin
/news/19895-v-oleksandriyi-planuyut-vstanoviti-teplovi-lichilniki-v-usi-bagatopoverkhivki-ta-byudzhetni-zakladi-shho-mayut-centralizovane-opalennya

Усі багатоквартирні житлові будинки, що мають централізоване опалення, а також заклади бюджетної сфери, які опалюються централізовано і фінансуються з міського бюджету Олександрії, мають отримати теплові лічильники до 2020 року.

Про це повідомляють “Олександрійські новини” із посиланням на “Програму оснащення загальнобудинковими приладами обліку теплової енергії житлових будинків та закладів бюджетної сфери м. Олександрії”, яку опублікували на сайті Олександрійської міськради 12 січня.

Відповідна Програма розрахована на 2018-2020 рік, а її заплановане загальне фінансування сягає 6 мільйонів 873 тисяч гривень. За цей час передбачено встановити 145 теплових лічильників: 106 лічильників у 104-ох житлових будинках та 39 лічильників у 33-ох закладах бюджетної сфери.

Як ідеться в тексті Програми, “впродовж 2000-2017 рр. за рахунок різних джерел фінансування засобами обліку забезпечено 66% житлових будинків та 56% закладів бюджетної сфери в м. Олександрії, які опалюються централізовано”. До 2020 року планується довести цей показник до 100%.

У Програмі передбачена закупівля “ультразвукових лічильників з концентраторами даних для забезпечення можливості цілодобового дистанційного контролю за їх експлуатацією через ETHERNET, GSM, GPRS”. Вартість одного такого комплекту становить 47 400 гривень.

Фінансувати Програму планують із міського бюджету Олександрії та “інших джерел не заборонених законодавством”.

Розглянути це питання депутати мають вже під час наступної сесії міськради.

Зазначимо, що питання обліку піднімалося й на нещодавній нараді очільника ОДА Сергія Кузьменка з керівниками територій. Зокрема, заплановане “оснащення вузлами комерційного обліку теплової енергії та питної води будівель, а також вирішення питання щодо встановлення будинкових приладів обліку у містах Кропивницькому, Світловодську та Олександрії”. На ці цілі в обласному бюджеті передбачено 1 мільйон гривень. 

Фото умовне: spetsotoplenie.ru

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022251 перегляд

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022354 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: