У Новопразькій об’єднаній громаді перепоховали останки бійців, які загинули за визволення від нацистів (відео, фото)

07.12.2018 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/news/22431-u-novoprazkijj-obednanijj-gromadi-perepokhovali-ostanki-bijjciv-yaki-zaginuli-za-vizvolennya-vid-nacistiv-video-foto

Останки 14 невідомих військовиків-червоноармійців перезахоронені сьогодні, у 75-річницю звільнення від нацистської окупації селища Нова Прага Олександрійського району. На перезахоронені, що відбулось на Братській могилі у центрі селища, зібрались представники громади, військовики Національної гвардії з військової частини 2269 та учні навчальних закладів центру громади, повідомляють «Олександрійські новини».

Останки загиблих виявлені влітку цього року, а їх перепоховання  та ідентифікація проводилась пошуковцями, які є волонтерами з міста Кропивницький.

Голова Новопразької об’єднаної громади Богдан Куруп повідомив журналістам «Олександрійських новин», що місцева влада за необхідності допомагала пошуковцям, в тому числі комунальною технікою, проте головна заслуга саме волонтерів, які завдяки своїм ресурсам і за покликом душі, допомагають зберігати пам’ять про визволителів краю.


Християнський православний обряд провів священик місцевого Свято-Успенського храму отець Варсанофій. Він сказав, що нині ми маємо надихатись подвигом захисників, що загинули заради ближніх і перемагали зло.


Очільник ветеранської організації Олександрійського району Олександр Голуб зазначив, що ведеться постійна пошукова робота, яка дозволяє виявляти раніше невідомі могили бійців, ідентифікувати їх та проводити перезахоронення.


Після проведення обряду, всі хто мав бажання, могли особисто попрощатись із загиблими, кидаючи до могили солдат символічну грудку землі. До пам’ятника Невідомому солдату покладено квіти, вінки.

Всього, за офіційними даними Книги пам’яті України, у визвольних боях за Нову Прагу загинуло 626 солдат та офіцерів. Проте ця цифра є неточною і за останніми підрахунками, вона сягає 1000. До цієї кількості тепер додались і ці, раніше невідомі 14 бійців Червоної Армії, які загинули у бою під час визволення Олександрійського району.



0    1304     07.12.2018


Loading…


Коментарі (0)


Для додавання коментарів необхідно авторизуватися!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022214 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022243 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022340 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: