Суд визнав незаконними дії олександрійського мера щодо блокування площі бетонними блоками

24.10.2018 00:00:0030 переглядівАвтор: admin
/news/22125-sud-viznav-nezakonnimi-diyi-oleksandrijjskogo-mera-shhodo-blokuvannya-ploshhi-betonnimi-blokami

Суд визнав незаконними дії олександрійського мера щодо блокування площі бетонними блоками

Олександрійський міськрайонний суд визнав правомірність складення адміністративного протоколу Патрульною поліцією Кіровоградської області щодо Олександрійського міського голови Степана Цапюка. Відповідне рішення проголошено сьогодні, 24 жовтня, після розгляду справи за участі представника Олександрійського міського голови та представників Патрульної поліції. Про це повідомляють «Олександрійські новини».

Як уточнив «Олександрійським новинам» присутній на засіданні житель міста Юрій Красюк, суд визнав законним вимогу, щодо припинення перешкоджання руху транспорту. На засіданні відбувся перегляд запису відео, яке з дозволу Олександрійського міського голови зробили представники Патрульної поліції, які складали протокол. На думку Ю.Красюка саме це і стало поворотним моментом у винесенні рішення, бо на запису є фрагменти, де мер говорить прямо, що саме він давав вказівку блокувати проїзди.

«Як я бачив і чув на засіданні, на мою думку, у відео триччі міський голова підтвердив, що він сказав встановити ці блоки», – повідомив Ю.Красюк.

Захист контраргументував під час розгляду справи тим, що необхідно встановити хто саме встановлював блоки фізично, який для цього використовувався кран, який у цієї спецтехніки був номер і яке фізичне відношення має міський голова до встановлення блоків.

Суд визнав порушення законодавства Олександрійським міським головою і вказав на необхідність стягнення штрафу у розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів, а також компенсації судових витрат.

На оприлюдненні суддею резулятивної частини рішення суду адвокат міського голови В. Бессараб не був присутній. На рішення суду може подана апеляція.

Нагадаємо, 25 вересня у Олександрійському міськрайонному суді розпочалось слухання справи відповідно до якої Олександрійському міському голові інкримінується порушення частини 1 статті 139 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Ця статті КУпАП встановлює відповідальність за пошкодження автомобільних доріг, вулиць, дорожніх споруд, залізничних переїздів, трамвайних колій, технічних засобів регулювання дорожнього руху, самовільне знімання, закриття чи встановлення технічних засобів регулювання дорожнього руху, створення перешкод для дорожнього руху, в тому числі забруднення дорожнього покриття, або невжиття необхідних заходів щодо їх усунення та попередження інших учасників руху про небезпеку, що виникла, або невжиття посадовими особами, відповідальними за технічний стан, обладнання, експлуатацію транспортних засобів, утримання автомобільних доріг та вулиць, громадянами – суб’єктами господарської діяльності заходів щодо заборони руху підвідомчих технологічних транспортних засобів, сільськогосподарської техніки і машин на гусеничному ходу автомобільними дорогами і вулицями, покриття яких може бути пошкоджене.

Фото з архіву “Олександрійських новин”

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022354 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: