Олександрійський журналіст подав заяву про вчинення злочину міським головою

24.01.2018 00:00:0033 переглядаАвтор: admin
/news/19960-oleksandrijjskijj-zhurnalist-podav-zayavu-pro-vchinennya-zlochinu-miskim-golovoyu

Олександрійський журналіст подав заяву про вчинення злочину міським головою

Олександрійський журналіст, член Національної спілки журналістів України Руслан Гаврилов звернувся до місцевої поліції із заявою про кримінальне правопорушення, в якому він звинувачує Олександрійського міського голову Степана Цапюка.

За версією журналіста, мер незаконно зібрав та публічно розповсюдив конфіденційну інформацію про майновий стан та родичів журналіста. Це, на думку журналіста, може вважатись порушенням норм Кримінального кодексу України, а саме свідчити про порушення недоторканності приватного життя і перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Про це повідомляють журналісти “Олександрійських новин”, які були присутні під час подання заяви до Олександрійського відділу поліції сьогодні, 24 січня.

Копії заяви блогера та додатків до неї є у “Олександрійських новин”.

У заяві журналіста стверджується, що Олександрійський міський голова незаконно зібрав конфіденційну інформацію щодо руху коштів на банківських картках журналіста в одному із державних банків, а також про його сім’ю.

У самому банку офіційно спростували надання такої інформації і повідомили, що жодних офіційних запитів про розголошення банківської таємниці до них не надходило. Журналіст додає до цих слів копію відповідного запиту та відповіді банківської установи.

Натомість, Руслан Гаврилов оприлюднив копію заяви голові Нацполіції та начальникові Управління захисту економіки в області від Олександрійського міського голови Степана Цапюка. В цій заяві з точністю до копійки вказано рух коштів на карткових рахунках. Таким чином, на думку Гаврилова, усю цю інформацію мер міг отримати лише незаконним шляхом, але як саме – невідомо.

Олександрійські поліцейські зареєстрували заяву журналіста та пообіцяли протягом 24 годин внести її в ЄРДР, після чого й розпочнеться кримінальне провадження або буде відмовлено у цьому.

Нагадаємо, раніше міський голова ставав фігурантом кримінальних проваджень, які не завершились якимись результатом щодо перешкоджання журналістській діяльності, зокрема журналістів ТРК «Контакт-ЛТД». Відповідна заява була подана до Олександрійського відділу поліції загальноукраїнською правозахисною організацією. Також мер визнавався Національною спілкою журналістів України «ворогом преси». Дії міського голови визнані також судом як неправомірні щодо ненадання публічної інформації журналістам та громадським активістам.

Справу журналіста Руслана Гаврилова експерти вже назвали політичним тиском.

Фото: “Олександрійські новини”

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022224 перегляди

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: