Міський голова Олександрії штурхав телерадіопрацівника та виганяв журналістів з міськради (ВІДЕО)

27.04.2017 00:00:0015 переглядівАвтор: admin
/news/17985-miskijj-golova-oleksandriyi-shturkhav-teleradiopracivnika-ta-viganyav-zhurnalistiv-z-miskradi-video

Під час проведення засідання Олександрійської міської виборчої комісії, 26 квітня, Олександрійський міський голова Степан Цапюк вчиняв моральний тиск, погрожував та штурхав телеоператора компанії «Контакт-ЛТД». Цей факт зафіксовано як відео, що розміщено на офіційному сайті міської ради так і підтверджується свідченнями телерадіопрацівників компанії.



Міський голова заявив зокрема і про те, що на його думку телекомпанія незаконно працює, у журналістів немає акредитації, а також треба демонтувати кабельну мережу компанії.

Мер та його перший заступник, депутат Кіровоградської обласної ради Людмила Давиденко вимагали звільнити залу засідань Олександрійської міської ради журналіста і телеоператора компанії, які мали посвідчення, представлялись творчими співробітниками компанії.

Не дивлячись на те, що продовжувався публічний захід, на якому були присутні депутати, представники виконавчої влади і виголошувались промови депутатів, Олександрійський міський голова почав штрухати телерадіопрацівника.

На наступний день, він згадав цю ж ситуацію в міській раді, на засіданні виконкому. Підкреслюючи, що він мовляв є мером, якого постійно переобирають, і йому все одно, що про нього напишуть чи скажуть.

Згадані дії, як нам прокоментували фахівці у галузі права, можуть розглядатись як імовірне порушення кримінального законодавства, зокрема статті 171 ККУ, що передбачає відповідальність за перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Вплив у будь-якій формі на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків або переслідування журналіста у зв’язку з його законною професійною діяльністю, якщо вони були вчинені службовою особою з використанням свого службового становища або за попередньою змовою групою осіб караються штрафом від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Олександрійський міський голова системно порушує права журналістів, про що неодноразово повідомлялось у ЗМІ, а Національна спілка журналістів Україна занесла свого часу Степана Цапюка до списку «ворогів преси» України.

Звернення, щодо перешкоджання журналістській діяльності в Олександрії були до судових органів, Національної спілки журналістів України, прокуратури.

Нагадаємо, нещодавно відбувся підпал приміщення телекомпанії «Контакт-ЛТД» невідомими особами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022224 перегляди

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: