Члена виконавчого комітету Олександрійської міськради визнали винним в адміністративних правопорушеннях

20.12.2017 00:00:002 переглядаАвтор: admin
/news/19700-chlena-vikonavchogo-komitetu-oleksandrijjskoyi-miskradi-viznali-vinnim-v-administrativnikh-pravoporushennyakh

Олександрійський міськрайонний суд визнав винним в адміністративних правопорушеннях керуючого справами виконавчого комітету Олександрійської міськради Володимира Чеботарьова. Його доводи для ненадання активістам публічної інформації феміда визнала надуманими.

Про це повідомляє журналіст “Олександрійських новин” із місця події, де нещодавно завершилося судове засідання.

На початку розгляду справи суддя вибачилася за затримку, яку викликали “непередбачувані обставини”. Суд ретельно перевірив усі документи та вислухав обидві сторони, після чого Володимира Чеботарьова було визнано винним за ст. 212-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення. “Доводи щодо ненадання інформації є надуманими, і спростовуються матеріалами справи”, – ідеться в ухвалі.

Клопотання керуючого справами виконкому, які він подав на початку засідання та які є взаємовиключними, суд залишив без задоволення. Так, Володимир Чеботарьов спочатку пропонував закрити провадження через завершення терміну його розгляду, а потім подав клопотання про закриття справи за відсутністю самого факту порушення.

Тим не менш, трьохмісячний термін адміністративного стягнення до сьогоднішнього дня вже сплив, тож Володимир Чеботарьов уникнув сплати штрафу за приховування публічної інформації від громадськості.

Також в ході судового засідання з’ясувалося, що адмінпротоколів на члена виконавчого комітету склали три, й усі за необґрунтоване ненадання активістам публічної інформації. У першому запиті представники громадськості просили надати інформацію “щодо того, яким чином та на яких підставах фінансується з міського бюджету приватна радіокомпанія, засновником якої є радник міського голови Володимир Дожджаник”. Також активісти намагалися отримати інформацію щодо того, чи заявляли мер, депутати і члени виконкому про конфлікт інтересів під час ухвалення рішень. Якщо так, активісти хотіли побачити копії відповідних документів. Наостанок, активістів цікавило, яким чином Володимира Дожджаника призначили на посаду радника міського голови і чи отримує він за ці “поради” гроші з міського бюджету.

Крім того, стало відомо, що апарат Уповноваженого Верховної Ради з прав людини надсилав запити міському голові Степанові Цапюку щодо його підлеглого, де просив пояснити дії останнього і надати відповідь на запити активістів. Звернення представників Уповноваженого з прав людини залишилося проігнорованим міською владою.

Відзначимо, що рішення Олександрійського міськрайонного суду ще може бути оскаржене в апеляційні інстанції.

Нагадаємо, початок судового засідання, яке мало відбутися о 08:30, затримався.

Як розповідали “Олександрійські новини”, на секретаря Олександрійської міськради Олену Богоявленську і керуючого справами виконавчого комітету Володимира Чеботарьова склали адмінпротоколи за необґрунтоване ненадання відповіді на запити місцевих активістів.

Фото: “Олександрійські новини”

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022231 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022260 переглядів

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022366 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: