Справу про приховування інформації чиновниками Олександрійської міськради розглядатиме суд

19.12.2017 00:00:002 переглядаАвтор: admin
/news/19691-spravu-pro-prikhovuvannya-informaciyi-chinovnikami-oleksandrijjskoyi-miskradi-rozglyadatime-sud

Секретаря Олександрійської міськради Олену Богоявленську і керуючого справами виконавчого комітету Володимира Чеботарьова очікують в Олександрійському міськрайонному суді для розгляду адміністративних протоколів, складених Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини.

Підставою для цього стало звернення громадського активіста, голови Кіровоградської обласної громадської організації «Спілка шахтарів-інвалідів, потерпілих на виробництві, та козацтва України» Сергія Горбачова до Апарату уповноваженого ВР з прав людини як органу, що має здійснювати контроль за дотриманням державними органами та органами місцевого самоврядування права громадян на доступ до публічної інформації.

Справа в тому, що раніше Сергій Горбачов звернувся з інформаційним запитом до Олександрійської міської влади з приводу призначення на посади та роботи радника Олександрійського міського голови Володимира Дожджаника та керуючого справами виконкому Володимира Чеботарьова. Про це детально розповідали журналісти газети “Міський кур’єр”.  

Міська влада в особі Олени Богоявленської та самого Володимира Чеботарьова не надали необхідної відповіді, за що Уповноважений Верховної Ради з прав людини склав на них адміністративні протоколи за ч. 2 ст. 212-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення та зобов’язав чиновників з’явитися до Секретаріату Уповноваженого для надання пояснень і складання письмової відповіді на протокол.

Посадовці до Секретаріату не прибули, через що складені адмінпротоколи й направили в Олександрійський міськрайонний суд. Судове засідання щодо Володимира Чеботарьова призначено на завтра, 20 грудня, о 08:30, а справу Олени Богоявленської розглядатимуть 29 грудня.

Цікаво відзначити, що спочатку розглядати справу мала голова суду Світлана Крімченко, однак вона відмовилася, повідомивши про конфлікт інтересів: її чоловік працює в безпосередньому підпорядкуванні Володимира Чеботарьова.

Треба також зазначити, що керуючий справами виконавчого комітету Володимир Чеботарьов вже не вперше потрапляє під пильний погляд Уповноваженого з прав людини. Раніше він не надав необхідну інформацію за запитом журналістів.

Нагадаємо, громадський активіст Сергій Горбачов збирає мітинг під стінами Олександрійської міськради проти незаконних тарифів.

Фото: mistaua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022231 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022260 переглядів

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022366 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: