Польські експерти провели чотири тренінги в Олександрійщині щодо розвитку громад

17.10.2017 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/news/19176-polski-eksperti-proveli-chotiri-treningi-v-oleksandrijjshhini-shhodo-rozvitku-gromad

Активні громадяни сіл і селищ Олександрійського району визначились зі своєю картою наявних місцевих ресурсів, що дозволять активізувати економічне та громадське життя населених пунктів. 

Представлення, обговорення проектів та імовірної підтримки таких проектів завдяки грантовим та меценатським коштам відбулось 15-16 жовтня, повідомляють “Олександрійські новини”.

Польські гості спілкувались із представниками громад сіл і селищ району. Збігнєв Мерунськи (Zbigniew Mierunski), керівник громадської організації «Асоціація Голдапський місцевий фонд» та Віолета Анюшкевіч (Wioletta Anuszkiewicz), начальник відділу культури, туризму і просування міста Голдап (Goldap) пропонували власне бачення того, як використати наявні ресурси Олександрійського краю та як ці ресурси використовуються у польських громадах. Там навіть невеликі населені пункти із населенням у 50-100 чоловік мають можливість залучати туристів та відвідувачів на організовані та підтримувані меценатами, владою, спонсорами і згуртованою громадою фестивалі та інші заходи.

У селі Попельнастому практично сформовано групу активних представників громади, до яких долучився сільський голова та керівники закладів культури села, люди із активною громадською та економічною позицією.  Вони вже сформулювали план кількох заходів. Зокрема, центральну вулицю села пропонують засадити різноманітними квітами, а на базі місцевого музею та бібліотеки – створити інформаційний центр для туристів.

У селі Протопопівка планують активно використовувати “оліївські озера” як основу для туристичних маршрутів. Уже зараз сюди з’їжджаються гості з різних регіонів України, однак розваг для них катма.

Нагадаємо, з 14 по 16 вересня цього року активісти сільських і селищних громад Олександрійського району стали учасниками тренінгу польських експертів, під час якого вивчався західний досвід із пошуку місцевих ресурсів.

16 вересня село Попельнасте та Головківку, селище Нову Прагу і село Протопопівку відвідали польські громадяни Збігнєв Мерунськи та Віолета Анюшкевіч. Вони проводили ознайомчу зустріч із представниками громад та знайомились із можливостями розвитку.

Фото – Віктор Голобородько

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022228 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022255 переглядів

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022362 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: