Центрвиборчком звернувся до Нацполіції щодо втручання у діяльність Олександрійської виборчої комісії

17.05.2017 00:00:003 переглядаАвтор: admin
/news/18094-centrviborchkom-zvernuvsya-do-nacpoliciyi-shhodo-vtruchannya-u-diyalnist-oleksandrijjskoyi-viborchoyi-komisiyi

Центральна виборча комісія України звернулась своєю постановою
до Головного управління Національної поліції у Кіровоградській області щодо перевірки викладених у зверненні голови Олександрійської міської виборчої комісії Кіровоградської області Олександра Іваня обставин втручання у діяльність виборчкому. ЦВК наголосила у постанові на тому, що в разі виявлення таких фактів є підстави для вжиття заходів реагування відповідно до законодавства України.

Центральна виборча комісія також наголосила у тексті постанови, що перешкоджання роботі виборчої комісії тягне за собою відповідальність, передбачену статтею 157 Кримінального кодексу України. ЦВК вказує у постанові, що поліція має забезпечити можливість виконання виборчкомом покладених на нього законом обов’язків.

«Відповідно до частини першої статті 2 Закону України “Про Національну поліцію” завданнями поліції є надання поліцейських послуг у сферах забезпечення публічної безпеки і порядку; охорони прав і свобод людини, а також інтересів суспільства і держави; протидії злочинності. Частиною першою статті 23 указаного Закону визначено, що поліція відповідно до покладених на неї завдань, зокрема, здійснює превентивну та профілактичну діяльність, спрямовану на запобігання вчиненню правопорушень; виявляє причини та умови, що сприяють вчиненню кримінальних та адміністративних правопорушень, вживає у межах своєї компетенції заходів для їх усунення; вживає заходів з метою виявлення кримінальних, адміністративних правопорушень; припиняє виявлені кримінальні та адміністративні правопорушення; здійснює своєчасне реагування на заяви та повідомлення про кримінальні, адміністративні правопорушення або події; здійснює досудове розслідування кримінальних правопорушень у межах визначеної підслідності; вживає заходів для забезпечення публічної безпеки і порядку в публічних місцях», – зазначається у постанові ЦВК.

Нагадаємо, що нещодавно відбулось два засідання Олександрійської міської виборчої комісії, перше з яких зірвали представники влади, в тому числі активно протидіяв та погрожував членам комісії на цьому засіданні Олександрійський міський голова Степан Цапюк, перший заступник міського голови Людмила Давиденко та інші члени виконавчого комітету, депутати міської ради, екс-депутати міської ради.

За фактом таких подій здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, яке було порушене 28 березня за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 157 Кримінального кодексу України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022228 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022255 переглядів

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022362 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: