Олександрійську міську виборчу комісію заблокували через спробу відкликання депутатів

24.03.2017 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/news/17780-oleksandrijjsku-misku-viborchu-komisiyu-zablokuvali-cherez-sprobu-vidklikannya-deputativ

Засідання Олександрійської міської виборчої комісії, де могла бути офіційно оформлена процедура відкликання депутатів Олександрійської міської ради, не вдалось розпочати. Засідання, яке планувалось провести о 18.00 вчора, 24 березня, розпочати не вдалось, повідомив журналіст «Олександрійських новин».

Зал проведення засідань був заблокований, а членам комісії відверто перешкоджали проводити засідання члени виконавчого комітету, депутати та Олександрійський міський голова, присутні на засіданні громадяни, які є активістами «Опозиційного блоку» та постійно на різних масових заходах підтримують міського голову та його політичні проекти, якими він тимчасово опікується.

Голова міської виборчої комісії Олександр Івань викликав співробітників міського відділу поліції. До того як прибув поліцейський підрозділ швидкого реагування, міський голова зник із зали засідань, перед цим обвинувачуючи у тому, що депутатів відкликають за народною ініціативою за допомогою «руки Кремля» та «обласної влади». Коли поліцейський почав збирати свідчення у дійових осіб блокування роботи комісії, міського голови у залі засідань, де відбувалась онлайн-трансляція, вже не було.

Після тривалого ґвалту та тиску на членів комісії, частина членів комісії залишили залу засідань, відповідно кворуму не було. Засідання не розпочалось.

Яким чином будуть розвиватися події далі невідомо, однак комісія мусить ухвалити певні рішення, оскільки процедура відкликання вже розпочалась і повноважень зупиняти її ні у міської виборчої комісії, ні у інших органів влади, якщо немає на це законних підстав, немає.

Нагадаємо, нещодавно відбулися збори виборців, де було ініційовано початок процедури відкликання депутатів міської ради. Після цього розпочався збір підписів у підтримку ініціативи. Наразі мусить бути наступний етап, отримання документів та передача їх на перевірку достовірності МВК і правоохоронцям. У разі підтвердження даних, керівний орган партії має право ухвалити рішення про відкликання депутатів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022214 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022242 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022332 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: