Екологічна інспекція виявила, що олександрійські «дров’яні» котельні отримали дозволи, як приватний газовий котел

09.02.2017 00:00:003 переглядаАвтор: admin
/news/17515-ekologichna-inspekciya-viyavila-shho-oleksandrijjski-drovyani-kotelni-otrimali-dozvoli-yak-privatnijj-gazovijj-kotel

Місцеві котельні, які опалюють деякі навчальні заклади міста Олександрії, мають дозволи на свою діяльність на сумнівних підставах. Вимогу щодо припинення порушення екологічного законодавства та припинення роботи котелень до департаменту екології та природних ресурсів Кіровоградської обласної державної адміністрації направила Державна екологічна інспекція в Кіровоградській області. Цю інформацію підтвердив «Олександрійським новинам» Микола Власенко, начальник Держекоінспекції в Кіровоградській області.

Головні вимоги до підприємства, що нині обслуговує котельні, – це необхідність виконання вимог законодавства, зокрема щодо допуску на об’єкти представників інспекції. В той же час, представники підприємства такого дозволу не дали, що вже викликає сумніви у законності діяльності та виконання всіх передбачених законом вимог до таких об’єктів.

Після недопуску на котельні екологічна інспекція перевірила дозвільні документи підприємства «Захід-Схід-Енерго» та виявила, як на думку фахівців інспекції, відсутність підстав щодо надання їм відповідного дозволу.

Як прокоментував ситуацію Микола Власенко, заява про наміри щодо експлуатації такого об’єкту була опублікована не у місцевому виданні, а у локальному друкованому органі іншої місцевості. Таким чином олександрійці навіть не мали змоги отримати належну інформацію про імовірні екологічні наслідки роботи котелень та їх вплив на життя кожного олександрійця.

Крім того, як вбачається із наявної інформації, котельні використовують для роботи дрова в той час, як у відповідній документації з експлуатації вказано про використання, як палива, виключно пілетів. Такі порушення технології можуть призводити до забруднення повітря більше ніж на декілька порядків.

Цікавим фактом є і те, що відповідні котельні отримали дозвіл на експлуатацію саме, як об’єкти групи, що відносяться до побутових споживачів, яким не потрібні спеціальні заходи, зокрема щодо зменшення викидів. Фактично різниці між звичайним побутовим газовим котлом та цими котельнями якби, на думку тих, хто видавав такий дозвіл, не існує.

Екологічна інспекція вважає, що котельні відносяться до промислових об’єктів, тому їх робота повинна регулюватись іншою процедурою і передбачати спеціальні заходи щодо зменшення шкідливості їх роботи та виконання всіх інших законодавчих приписів.

Як стало відомо сьогодні, департамент на підставі вимоги вирішив направити відповідні документи до суду, щоб вплинути на власника котелень.

Нагадаємо, на численні скарги батьків учнів колегіуму була створена робоча група з представників різних контролюючих органів. На зустрічі членів робочої групи з батьками було зазначено, що представників контролюючих служб на територію котелень допущено не було.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022226 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022253 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022356 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: