В Олександрії працює спецгрупа щодо скарг батьків про низьку температуру в школах

10.01.2017 00:00:002 переглядаАвтор: admin
/news/17314-v-oleksandriyi-pracyue-specgrupa-shhodo-skarg-batkiv-pro-nizku-temperaturu-v-shkolakh

В Олександрії працює обласна робоча група з питань перевірки фактів, викладених у зверненнях батьків учнів навчальних закладів міста Олександрії. Робоча група створена через те, що до обласної влади звертаються батьки учнів навчальних закладів міста Олександрії про неналежний температурний режим повітря у закладах. Про це журналістам та батькам, педагогічному колективу Олександрійського колегіуму щойно повідомив голова робочої групи, начальник управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної держадміністрації Володимир Таборанський. Він також надав для ознайомлення копію відповідного розпорядження.

Як прокоментував ситуацію Володимир Таборанський, за результатами численних звернень до обласної влади розпорядженням голови Кіровоградської обласної держадміністрації створено спеціальну робочу групу, яка буде вивчати питання того як нові котельні збудовані, наскільки вони можуть ефективно працювати і виконувати покладене на них завдання. Акт перевірки, яка повинна завершити свою роботу 11 січня, В.Таборанський на прохання батьків та вчителів пообіцяв надати не тільки адміністрації, але й представникам колективу та зробити його доступним для ознайомлення іншим громадянам.

Як повідомлялось на зустрічі, колективи як батьків, так і вчителів стурбовані тим, що наразі колегіум незадовільно опалюється, а робота котельні, яка повинна була дати позитивне вирішення постійного теплозабезпечення, стала проблемою як технологічною, так і екологічною для педагогів та учнів та жителів навколишніх будинків.

У свою чергу представники робочої групи повідомили, що вони будуть проводити ретельну перевірку викладених батьками фактів і відповідним чином будуть реагувати, в тому числі наданням відповідних приписів та ухваленням відповідних рішень.

До складу робочої групи включені освітяни, представники департаменту житлово-комунального господарства області, управління Держпродспоживслужби, інспекції енергетичного нагляду, Державної архітектурно-будівельної інспекції департаменту фінансів, департаменту екології, управління Держпраці, управління ДСНС в області.

Як зазначалось на зустрічі, найгірше становище серед навчальних закладів щодо збереження належного температурного режиму спостерігалось у кабінетах і класах, допоміжних приміщеннях Олександрійського колегіуму, де порушення реєструвались впродовж листопада та грудня. За інформацією Кіровоградського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України з 151 вимірювань 68 були з відхиленнями, що становить 45%. Показники температури повітря в навчальних приміщеннях коливалися: від 15,7 до 11,9 градусів за Цельсієм.

Адміністрація школи та керівник управління освіти повідомила, що сьогодні у школі немає проблем з опаленням, що всі проблеми вирішуються, а сьогодні низька температура пояснюється тим, що на прохання керівництва навчального закладу постачальник тепла – приватна фірма – зменшила обсяги теплогенерації.

Разом з тим за словами батьків та вчителів закладу котельня технологічно неспроможна надати нормальні теплові умови, хоча таку думку батьків поки що ні спеціалісти, ні адміністрація не підтвердила і не спростувала.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022354 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: