Олександрійський мер погрожував члену Національної спілки журналістів України і редактору обласного видання

06.02.2017 00:00:009 переглядівАвтор: admin
/news/17492-oleksandrijjskijj-mer-pogrozhuvav-chlenu-nacionalnoyi-spilki-zhurnalistiv-ukrayini-i-redaktoru-oblasnogo-vidannya

Олександрійського міського голову Степана Цапюка розлютила публікація на обласному виданні повідомлення про кримінальне провадження, яке розпочала обласна прокуратура щодо котелень на дровах, збудованих у школах Олександрії.

Після публікації до члена Національної Спілки журналістів України, редактора обласного видання «Первая городская» Людмили Макей особисто зателефонував Олександрійський міський голова Степан Цапюк, який почав звинувачувати журналіста у неправдивій інформації та погрожував наслідками.

«Щойно зателефонував мені олександрійський міський голова Степан Цапюк. «Скільки тобі заплатили, щоб ти поставила цю брехню? Якщо ти це не спростуєш, я опозорю тебе на всю область!» – накинувся він на мене.

Далі цитувати не буду. Занадто принизливо для мене повторювати слова, які прозвучали з вуст посадовця. А обурила чиновника офіційна інформація, яку оприлюднила на своєму сайті прес-служба прокуратури області: http://kir.gp.gov.ua/ua/news.html

Всі кропивницькі інтернет-ресурси, в тому числі й Утренний город, розповсюдили її: http://www.ugorod.kr.ua/news/2017-02-03-56596.html

Прошу вважати мій пост інформацією про перешкоджання журналістській діяльності», – пише Людмила Макей у своєму пості на сторінці Фейсбук «Журналісти Кропивницького». Цю ж інформацію вона підтвердила журналістам «Олександрійських новин» особисто, телефоном.

Нагадаємо, олександрійський міський голова та його співробітники, в тому числі заступники мера неодноразово намагались втручатись у діяльність журналістів, намагалися тиснути на незалежні та непідконтрольні мерії ЗМІ за критику дій влади. Судові позови, скеровані до суду щодо діяльності журналістів, не мали жодного успіху і всі були програні мерією.

Свого часу мер став головним учасником документального фільму «Олександрія. Зона для журналістів», який розповідає про утиски свободи слова в Олександрії, в тому числі жорсткий конфлікт із журналістами незалежних телеканалів та газет.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022228 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022256 переглядів

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022362 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: