Змагання до дня авіації та космонавтики

17.04.2012 00:00:001 переглядАвтор: admin
/sport/other/1591-zmagannya-do-dnya-aviaciyi-ta-kosmonavtiki

Змагання до дня авіації та космонавтики

 

Напередодні свята авіації та космонавтики, 7 квітня 2012 року, серед вихованців Будинку дитячої та юнацької творчості Олександрійської міської ради, на території картодрому по Кременчуцькому шосе, були проведені змагання з ракетомодельного спорту присвячені Всесвітньому дню авіації та космонавтики.

 

Вихованці гуртків початкового технічного моделювання, авіамоделювання та ракетомоделювання продемонстрували свої вміння у конструюванні моделей ракет, а найцікавіше видовище відбувалося під час запуску моделей, коли після передстартової підготовки ракета здіймається у повітря за допомогою ракетного двигуна. Саме з моменту відриву від стартової установки й розпочинається відлік часу знаходження ракети у повітрі. Надалі після згоряння палива відбувається спрацьовування гальмівної системи ракети. Ось тут саме й відбувається демонстрація вміння вихованця у вкладанні у корпус моделі парашута та гальмівної стрічки-стрімера, які виштовхуються за допомогою допоміжного заряду, який спрацьовує після гасіння двигуна через декілька секунд. Від того як вдало розкриється система порятунку і залежить тривалість часу у повітрі моделі ракети, на якій після вдалого та м’якого приземлення встановлюється новий паливний двигун та проводиться другий запуск моделі ракети.

 

Змагання проводилися по двом класам моделей, а саме різниця у гальмівній системі моделей. Моделі ракет класу S-3-А приземлюються за допомогою звичайних парашутів, моделі класу S-6-А приземлюються за допомогою стрічки-стрімеру, складеного особливим способом.

 

За сумою часу двох польотів ракет й визначилися переможці змагань.

 

В класі моделей ракет S-3-А І місце зайняла Маляр Дар’я (гурток початкового технічного моделювання, керівник Шиловська В.О.);

 

ІІ місце зайняв Троян Дмитро (гурток початкового технічного моделювання, керівник Шиловська В.О.); ІІІ місце зайняв Красниця Богдан (гурток початкового технічного моделювання, керівник Музичук А.В.). В класі ракет S-6-А І місце зайняв Крутіков Вадим; ІІ місце Федорова Анна та ІІІ місце Клецький Ян ( вихованці авіамодельного гуртка, керівник гуртка Чумак В.І.).

 

У підсумках змагань у командному заліку, який складався з суми кращих польотів моделей ракет у двох класах І місце зайняла команда авіагуртка (кер. Чумак В.І.), ІІ місце команда початкового технічного моделювання (кер. Шиловська В.О.) , ІІІ місце команда початкового технічного моделювання (кер. Музичук А.В.). Переможці змагань нагороджені дипломами управління освіти, молоді та спорту Олександрійської міської ради.

 

Ю.В. Мажаєв, заступник директора з навчально-виховної роботи
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022297 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022334 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022483 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: