В Олександрії засідала координаційна рада з питань профілактики наркоманії

22.11.2012 00:00:008 переглядівАвтор: admin
/news/4159-v-oleksandriyi-zasidala-koordinacijjna-rada-z-pitan-profilaktiki-narkomaniyi

21 листопада в сесійній залі міської ради відбулось засідання координаційної ради з профілактики наркоманії та протидії злочинності, пов’язаної з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів. Першим питанням, заслуханим на засіданні, була інформація про наркологічну ситуацію в місті Олександрії та заходи, які вживаються щодо боротьби з негативними явищами нашого суспільства – вживанням та розповсюдженням наркотичних засобів та психотропних речовин.

Так, за даними Олександрійського наркологічного диспансеру, на обліку в закладі знаходиться 660 споживачів наркотичних засобів, 54 особи – інших психоактивних речовин, з них – 1 підліток. Лікарі–наркологи взаємодіють з правоохоронними органами, лікувально-профілактичними закладами міста по виявленню наркозалежних осіб. Підтримується сталий зв’язок з громадськими організаціями, що надають допомогу наркозалежній молоді.

Продовжується реалізація програми замісної підтримувальної терапії для лікування та соціальної реабілітації споживачів ін’єкційних наркотиків. Так, станом на 1 листопада поточного року у програмі знаходиться 47 осіб, з них 39 чоловіків та 8 жінок. З метою поширення інформації про здоровий спосіб життя, здійснюється просвітницька робота. Зокрема, у навчальних закладах міста систематично проводяться бесіди, виховні години, лекції, круглі столи, на яких до учнів доноситься інформація про згубний вплив наркотиків для життя та здоров’я людей. До висвітлення проблеми вживання наркотиків долучаються місцеві ЗМІ. Значну допомогу у боротьбі з наслідками вживання наркотиків надає благодійний цент соціальної реабілітації «Ковчег».

З метою запобігання незаконному вживанню наркотичних засобів, боротьби з їх поширенням та наслідками від вживання, міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було розроблено проект програми протидії поширенню наркоманії і злочинності, пов’язаної з незаконним обігом наркотиків. Даний проект програми містить 37 пунктів, котрими передбачено комплекс заходів з протидії та подолання цих негативних явищ нашого суспільства. Проект програми буде внесено на розгляд виконавчого комітету та на сесію міської ради для затвердження.

Джерело: Олександрійська міськрада

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022297 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022335 переглядів

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022483 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: