В Олександрії відбувся чемпіонат Кіровоградської області з силових видів спорту

23.05.2014 00:00:003 переглядаАвтор: admin
/sport/other/10110-v-oleksandriyi-vidbuvsya-chempionat-kirovogradskoyi-oblasti-z-silovikh-vidiv-sportu

В Олександрії відбувся чемпіонат Кіровоградської області з силових видів спорту

В Олександрії відбувся чемпіонат Кіровоградської області з силових видів спорту

 

10 травня в Олександрії відбувся перший відкритий чемпіонат Кіровоградської області з силових видів спорту. Організатором чемпіонату стала громадська організація «Сильна Олександрійщина».

 

Цей чемпіонат був присвячений Дню перемоги та пам’яті загиблих героїв під час Великої Вітчизняної війни.

 

Спортсмени змагалися у трьох дисциплінах: жим лежачи, армліфтинг та аполлон аксель. У чемпіонаті брали участь жителі не лише Олександрії та району, а і гості з Петрівського району, Знам’янки та Жовтих Вод. Всього у змаганнях брало участь 40 чоловік.

 

За словами Олексія Чижа, голови ГО «Сильна Олександрійщина», організувати чемпіонат було не складно, важче було проінформувати міста і села Кіровоградської області про те, що відбудуться змагання. Але в цілому, за словами Олексія, кількість учасників була достатньою для здорової конкуренції.

 

Розважали всіх присутніх під час змагань творчі особистості та колективи Олександрії. Це реп-виконавець D.White, дитяча хореографічна школа-студія «ШОК», школа танців «Dance Flight».

 

У чемпіонаті брали участь не лише гості, а і спортсмени з Олександрійщини, котрі показали себе достойно та посіли призові місця, як наприклад Олег Іванік.

 

– Я брав участь у цьому чемпіонаті у всіх трьох дисциплінах. Виконав нормативи кандидата у майстри спорту по цим трьом дисциплінам. У вправах жим лежачи і армліфтинг я посів перше місце, а у вправі аполлон аксель зайняв друге місце, – розповідає, Олег Іванік, член ГО «Сильна Олександрійщина».

 

За словами Олега, брати участь у чемпіонатах йому подобається, адже спорт – це його хобі. На його думку, людина має через щось самовиражатися, для нього таким предметом самовираження є спорт.

 

Також серед учасників було і чотири жінки, котрі теж змагалися за перемогу. Вони показали себе достойно і цей чемпіонат для них був свого роду тренуванням для їх участі у всеукраїнському чемпіонаті наступного року.

 

Катерина Коваль – перша жінка, котра вступила в громадську організацію «Сильна Олександрійщина». Жінка говорить, що вона вперше виступала на обласному чемпіонаті і, попри хвилювання змагатися їй сподобалось.

 

– На чемпіонаті я посіла перше місце у вправі армліфтинг і третє місце у жимі лежачи. В моїй ваговій категорії було три дівчини – дуже достойні суперниці. А загалом спорт – це частина мого життя. Саме силовим видом спорту я займаюся з початку 2014 року. І свою доньку я намагаюся теж залучати до занять спортом, – говорить Катерина Коваль, член ГО «Сильна Олександрійщина».

 

Переможці не лише отримали медалі та дипломи за зайняті місця, а й частина спортсменів виконали нормативи кандидатів у майстри спорту. Із всіх учасників чемпіонату 11 спортсменів виконали нормативи кандидатів у майстри спорту і скоро вони отримують спеціальні посвідчення, що підтверджують їх спортивні досягнення.

 

Катерина Карпенко

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022297 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022336 переглядів

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022483 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: