В Олександрії відбулися заходи до Дня соціальної справедливості

22.02.2013 00:00:003 переглядаАвтор: admin
/news/5344-v-oleksandriyi-vidbulisya-zakhodi-do-dnya-socialnoyi-spravedlivosti

4 листопада 2011 року Президент України В. Янукович прийняв Указ № 1021/2011 «Про День соціальної справедливості», яким постановив «Установити в Україні День соціальної справедливості, який проводити щороку 20 лютого – у Всесвітній день соціальної справедливості». 

Прийняття Указу Президента України «Про День соціальної справедливості» та відзначення на державному рівні Всесвітнього Дня соціальної справедливості сприятиме акцентуванню уваги суспільства на вирішенні питань соціальної справедливості та соціального захисту, подолання бідності, забезпечення повної зайнятості, гідної праці, гендерної рівності, соціального добробуту і в цілому соціальної справедливості для всіх громадян України. В умовах світової фінансової кризи ці питання набувають особливої актуальності та сприятимуть об’єднанню суспільства навколо важливої соціальної мети.

Так, на виконання Указу Президента України «Про день соціальної справедливості» та з метою забезпечення відзначення на належному рівні Дня соціальної справедливості в Олександрійському міськрайонному центрі зайнятості затверджено відповідний план заходів.

Зокрема, спеціалістами служби зайнятості в рамках Дня соціальної справедливості для учнівської молоді та мешканців сільських рад Головківки та Бандурівки проведено виїзні інформаційно-довідкові, консультаційні та профорієнтаційні заходи. Учасників було поінформовано про стан місцевого ринку праці, про послуги, які надає служба зайнятості безробітним, зокрема працевлаштування на існуючі та новостворені робочі місця; організацію професійного навчання та перенавчання, можливості тимчасової зайнятості, а також залучення безробітних до підприємницької діяльності. Для учнівської молоді проведено профорієнтаційні уроки, під час яких школярі отримали інформацію про критерії правильного вибору майбутньої трудової діяльності та ознайомилися з сучасними вимогами роботодавців до працівників.

Крім цього, для старшокласників Олександрійської школи-інтернату, з метою формування у випускників готовності до усвідомленого вибору професії з урахуванням їх бажань, можливостей та потреб ринку праці; позитивної мотивації до пошуку роботи – проведено профорієнтаційний урок із серії «Реальне трудове життя» та презентацію навчального закладу – Олександрійське училище культури.

Для осіб, які неспроможні на рівних конкурувати на сучасному ринку праці та потребують додаткових гарантій у працевлаштуванні, спеціалістами служби зайнятості проведено інформаційний семінар для осіб, звільнених з місць позбавлення волі та умовно засуджених, на якому присутніх ознайомили з актуальними вакансіями, правом першочергового працевлаштування на заброньовані робочі місця, можливістю професійного навчання, перенавчання та підвищенням кваліфікації за робітничими професіями за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

До Дня соціальної справедливості для незайнятих жінок проведено семінар на тему «Жінка на ринку праці», що спрямований на формування у жінок позитивного і свідомого ставлення до свого майбутнього, до активного процесу їх працевлаштування; підвищення самооцінки та внутрішньої мотивації до досягнення власних життєвих цілей.

Особам з обмеженими фізичними можливостями присвячено семінар «Служба зайнятості – особам з особливими потребами», на якому присутніх повідомили про вільні робочі місця, умови роботи, оплату праці та її специфіку. Семінар спрямований на подолання внутрішніх психологічних бар’єрів, набуття інвалідами навичок та методів ефективного спілкування з роботодавцями, самопрезентації тощо.

Заходами до Дня соціальної справедливості були охоплені не тільки громадяни, не зайняті трудовою діяльністю. Так, для роботодавців міста та району були проведені: семінар з питань співпраці служби зайнятості та роботодавців відповідно до вимог чинного законодавства про зайнятість населення та засідання «круглого столу» на тему «Соціальна справедливість – основоположна цінність суспільства». В ході проведення даних заходів з роботодавцями обговорювались питання зайнятості населення міста та району, створення нових робочих місць, навчання безробітних під замовлення роботодавців та питання щодо подолання дискримінації при прийнятті на роботу. За участі роботодавців також проведено і багатогалузевий Ярмарок вакансій та послуг служби зайнятості, на якому роботодавці мали змогу не тільки презентувати свої підприємства та вільні робочі місця на них, а й у живому спілкуванні з шукачами роботи підібрати кваліфіковані кадри для подальшого працевлаштування на вільні робочі місця.

Загалом, в ході проведення вищевказаних заходів Олександрійським міськрайонним центром зайнятості охоплено понад 800 незайнятих трудовою діяльністю мешканців міста та району, а також до проведення цих заходів залучено близько 80 роботодавців та соціальних партнерів служби зайнятості.

Заходи до Дня соціальної справедливості організовані службою зайнятості з метою привернення уваги громадськості міста та району, органів місцевого самоврядування, суб’єктів господарювання до вирішення питань соціальної справедливості та необхідності її побудови в суспільстві, а також активного впровадження в життя політики і стратегії, спрямованих на її забезпечення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022297 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022335 переглядів

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022483 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: