В Олександрії старшим будинків за роботу дадуть по 15 гривень

25.10.2013 00:00:004 переглядаАвтор: admin
/news/8062-v-oleksandriyi-starshim-budinkiv-za-robotu-dadut-po-15-griven

Старшим будинків затвердили порядок надання пільг, яким вони навряд чи скористаються. Порядок надання пільг старшим будинків у сплаті за послуги з утримання будинків та прибудинкових територій затверджено виконавчим комітетом.

Порядок містить суттєві обмеження, адже пільги зможуть отримати тільки ті старші будинків, які проживають у будинках, де не менше ніж 4 поверхи та у наявності 24 квартири. Крім того, пільги не будуть надаватись за наявності навіть найменшого боргу по квартплаті у будинку. Самі розміри пільг за підрахунками «Олександрійських новин» мізерні. Наприклад, за сплати в межах 50 гривень за 2 кімнатну квартиру, старший будинку у 50 квартирному будинку отримає знижку у розмірі 16,5 гривень на місяць.

Максимальна знижка встановлюється для старших будинків із 181 і більшою кількістю квартир – 100% від розміру плати.

Крім вказаних обмежень, старші будинків не отримають знижку без акту виконаних робіт між КП «Житлогосп» та старшим будинку та тільки у межах житлових норм – 21 квадратний метр на особу і додатково 10,5 кв. метрів на сім’ю.

Як прокоментував «Олександрійським новинам» один із старших будинків, це положення не погоджувалось із старшими будинків, а якщо уважно прочитати його, то воно насправді написано так, щоб жоден із старших будинків не отримав таку знижку. «Ви тільки подумайте, чи є хоч у когось в будинках 100% сплата кожного місяця? Звісно немає. Хтось захворів, хтось платить за декілька місяців, хтось просто поїхав шукати роботу і тоді мені не дадуть цю мізерну знижку трохи більше 15 гривень за мою роботу. Це не пільги для старших будинків – це знущання, краще їх взагалі не давати, ніж в тому вигляді, як прийняв виконком», – підкреслив співрозмовник.

Довідка. В Олександрії діє рішення міської ради від 23 листопада 2012 року «Про затвердження Положення про старших будинків в місті Олександрії». Цим положенням передбачено надання певних матеріальних пільг, заохочень для старших будинків, які на сьогодні на громадських засадах виконують свою роботу, однак цей пункт положення не виконувався, адже реального механізму виконання у Положенні не було виписано.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022297 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022336 переглядів

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022483 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: