Успіх – 2012

01.06.2012 00:00:001 переглядАвтор: admin
/culture/2185-uspikh-2012

Успіх – 2012

 

В минулому році гімназія імені Т.Г. Шевченка започаткувала таке свято як «Успіх», на якому нагороджуються успішні гімназисти за творчі і спортивні здобутки, а також за перемоги у олімпіадах з шкільних предметів. До речі, відзначають не лише учнів, але і вчителів, котрі підготували успішних гімназистів. «Успіх – 2011» перейшов в «Успіх – 2012» і цьогорічних переможців стало більше. Збільшилась кількість призерів обласного етапу олімпіад з шкільних предметів. Цього і минулого року учасників Всеукраїнських олімпіад троє, але цього року на одне призове місце піднялися вище. Окрім цього гімназисти постійні учасники і призери різноманітних творчих і спортивних конкурсів. Так, ми вже повідомляли про перемогу гімназистів на фестивалі шкільної преси та перемоги в інтелектуальних іграх.

 

Святкування «Успіху-2012» відбулося в актовому залі гімназії імені Т. Г. Шевченка 24 травня. Перемога з шкільних предметів на різних етапах: міських, обласних, всеукраїнських – це результат великої роботи вчителя і учня. Учні, починаючи з 8 класу, можуть брати участь в олімпіадах з шкільних предметів. Перемоги додають впевненості в своїх знаннях, допомагають старшокласникам легше скласти зовнішнє незалежне оцінювання та отримати додаткові бали при вступі у вищі навчальні заклади. Найбільший успіх гімназисти цього року показали з історії, української мови та літератури, а також з фізики, астрономії і біології. В основному діти намагаються брати участь в олімпіадах з тих предметів, з якими у майбутньому планують пов’язати своє життя. «Олімпіади з біології обирають переважно ті учні, котрі планують вступати у ВУЗи, де готують фахівців медичної галузі», – говорить Людмила Соколенко, заступник директора з навчально-виховної роботи, учитель біології.

 

За словами Любові Бруснік, вчителя географії та економіки, в останні роки діти активно вступають у вищі навчальні заклади на факультет економіки. Серед школярів професія економіста досить популярна. Тому такі діти у школі проходять зовнішнє незалежне оцінювання з математики. Рецепт перемог на предметних олімпіадах – це прочитання великої кількості книг, особливо посібників, які готують до олімпіад. А також розв’язування безлічі задач.

 

Восьмикласниця Вікторія Кисляк вперше цього року приймала участь в олімпіадах з шкільних предметів, адже саме з восьмого класу школярі можуть брати участь в цих олімпіадах. І, не зважаючи на дебют, вона перемогла на міському етапі одразу з кількох предметів: німецька мова, українська мова, історія. Саме з історією Вікторія планує пов’язати своє життя і, подолавши наступні етапи, посіла третє місце Всеукраїнського етапу олімпіад з історії. «Безперечно, цей шлях був не легким, він потребував багато праці, але це того варте і я буду намагатися удосконалювати свої знання та результати», – говорить Вікторія Кисляк. Участь в олімпіадах з шкільних дисциплін, за словами як школярів так і вчителів, допомогає дітям краще підготуватися до зовнішнього незалежного оцінювання та додає бонусні бали при вступі у вищі навчальні заклади.

 

До речі, готує переможців олімпіад з історії Тетяна Таран, вчитель історії та правознавства, цього року вона підготувала найбільшу кількість призерів: «Ми вже традиційно десь з 1990-х років займаємо провідне місце в області з предмету історія. За цей час вже існує певна система роботи підготовки учнів до олімпіади. Взагалі складова успіху – це 50% праця вчителя і 50% – робота учня». За словами Тетяни Таран, учні, котрі досягли значних успіхів на олімпіаді, потім пишуть зовнішнє незалежне оцінювання на 200 балів чи трохи менше, що гарантує втуп та безкоштовне навчання в вищому навчальному закладі, причому у шанованому вищі. А для деяких школярів олімпіади – як хобі, спортивний азарт показати свої знання та позмагатися знанням предметів з іншими школярами.

 

Найбільшу кількість перемог з предметних олімпіад цього року отримала учениця 10-Б класу Марина Ларіна. «Кожного року я беру участь у різноманітних олімпіадах, – розповідає про свої успіхи 2012 року Марина Ларіна. – В цьому році маю перше місце в міській олімпіаді з історії та німецької мови, друге місце з англійської мови, а також з української мови та літератури. У наступному обласному етапі я посіла перше місце з історії, друге місце з української мови та літератури, третє місце з англійської та німецької мови. І останнім був Всеукраїнський етап. На Всеукраїнському етапі олімпіади з історії, котра проходила в Івано-Франківську, я отримала третє місце». У майбутньому Марина планує пов’язати своє життя з міжнародними відносинами та іноземними мовами. А між тим Марина Ларіна стала лауреатом міжнародного конкурсу, який дав змогу Марині навчатися протягом року в Америці та жити у прийомній родині. Дівчині не потрібно буде працювати, їжею і всим необхідним буде забезпечувати американська родина, за Мариною – лише навчатися та удосконалювати знан-ня англійської мови. В Америку Марина летить вже в кінці серпня, а у травні 2013 року повернеться в Олександрію, аби скласти зовнішнє незалежне оцінювання.

 

На святі успішним гімназистам і вчителям вручали подяки і значки з написом «Гордість гімназії». Переможці та вчителі були задоволені, адже ці нагороди і самі перемоги – це підтвердження їх успішності. Що ж, побажаю аби й надалі гімназисти показували ще вищі результати на олімпіадах з шкільних дисциплін.
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022297 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022335 переглядів

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022483 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: