У Кропивницькому Держпродспоживслужба розслідує факт отруєння учнів у Crazy Land

11.11.2019 00:00:002 переглядаАвтор: admin
/news/24790-u-kropivnickomu-derzhprodspozhivsluzhba-rozslidue-fakt-otruennya-uchniv-u-crazy-land

У Кропивницькому Держпродспоживслужба розслідує факт отруєння учнів у Crazy Land, повідомляють «Олександрійські новини».

Як уже повідомлялося на нашому сайті, Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області проводить розслідування випадків погіршення стану здоров’я групи учнів ЗНЗ №17, які напередодні відвідували дитячий розважальний комплекс «Crazy Land». 

Для проведення лабораторних досліджень фахівці відібрали в дитячому розважальному комплексі один зразок води з водопровідної мережі, 19 змивів з об’єктів довкілля (обладнання харчоблоку, посуду, іграшок тощо), 3 зразки готових страв та 2 зразки харчових продуктів. За результатами лабораторної експертизи грубих порушень та відхилень від нормативних показників, які могли б призвести до виникнення і поширення гострої кишкової інфекції, не виявлено, інформує прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Водночас звертаємо увагу батьків на необхідність відповідального підходу до організації харчування дітей, вибору харчової продукції, в тому числі солодощів. Якщо ж ваша дитина відчула себе зле після споживання страви або відвідування закладу громадського харчування, обов’язково звертайтеся до лікувального закладу та не займайтеся самолікуванням. Лише лікар може встановити діагноз та надати необхідні рекомендації для видужування.

Основні правила профілактики гострих кишкових інфекцій

Правило №1. Чистота – понад усе

Обов’язково мийте руки після відвідування туалету. Обов’язково мийте руки перед приготуванням їжі. Ретельно мийте всі поверхні і кухонне приладдя. Боріться з гризунами і комахами.

Правило №2. Сире – окремо від готового

Зберігайте сире м’ясо, птицю і морепродукти окремо від інших харчових продуктів. Використовуйте для сирих продуктів окремі ножі і розробні дошки. Зберігайте продукти в закритому посуді, нарізно сирі і готові

Правило №3. Прожарювати і проварювати – як належить

Ретельно прожарюйте і проварюйте продукти. Розігріваючи супи і борщі, доводьте їх до кипіння.  Готовність м’яса або птиці визначайте за кольором соків (вони мають бути прозорими).

Правило 4. Зберігати продукти в холодильнику

Не залишайте приготовлену їжу при кімнатній температурі понад 2 години. Зберігайте всі приготовлені і швидкопсувні страви в холодильнику. Не зберігайте їжу довго, навіть у холодильнику.

Правило 5. Вживати лише свіжі і якісні продукти

Вибирайте свіжі продукти, без ознак псування. Мийте фрукти і овочі чистою проточною водою. Не вживайте продукти, термін придатності яких минув. Не готуйте страви у великих кількостях, з запасом. Для пиття використовуйте лише кип’ячену або бутильовану воду.

Фото “Pixabay”

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022298 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022338 переглядів

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022486 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: