Студенти долучилися до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

15.12.2019 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/culture/10660-studenti-doluchilisya-do-vseukrayinskoyi-akciyi-16-dniv-proti-nasilstva

В Україні щорічно, з 25 листопада по 10 грудня, проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка привертає увагу громадськості до актуальних проблем українського суспільства: насильства в сім’ї, торгівлі людьми, жорстокого поводження з дітьми.

У рамках цієї акції, 5 грудня в Олександрійській  центральній районній бібліотеці  ім. Д.І. Чижевського,  відбулося засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA «Rакурс», під час якого студентська молодь переглянула тематичний документальний фільм. Глядачами стрічки стали студенти Олександрійського технікуму Білоцерківського національного аграрного університету. На зустріч зі студентами запросили  психолога Олександрійського районного центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді Яну Кобець.

 Для показу було обрано  стрічку «Моріом» режисерів Франчески Скалісі та Марка Олекси. В основу цього документального фільму покладено   реальну  історію дівчини на ім’я Моріом із Бангладеш і трагедію, що змінила її життя. Тематика  фільму – один із найчастіших видів порушення прав людини – насильство, яке не завжди можна побачити, адже воно приховане від інших під страхом або почуттям сорому. 

Юні глядачі були вражені трагедією красуні Моріом, ніхто  не залишився  байдужим до історії її життя. Обговорення кінострічки  було досить жвавим. Присутні на заході студенти зазначили, що порушення прав людини є не тільки в Бангладеш, а і в нашій країні, що проблеми нашого суспільства в першу чергу з’являються через нас самих, а не через інших людей. Учасники дійшли висновку, що від кожного з нас залежить – будемо ми жити в правовій державі, чи змиримося з порушенням своїх прав.

По завершенню психолог Яна Кобець спілкувалася зі студентами, а також провела бесіду «Зупинити насилля – це справа кожного». Після бесіди психолога студенти пройшли тестування на визначення рівня внутрішньої агресії та отримали буклети «Як протидіяти домашньому насильству?».



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022227 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022254 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022358 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: