Подробиці затримання озброєних людей в Олександрії (оновлено)

23.07.2014 00:00:0015 переглядівАвтор: admin
/news/10609-podrobici-zatrimannya-ozbroenikh-lyudejj-v-oleksandriyi-onovleno

Як кілька годин тому повідомляли “Олександрійські новини”, сьогодні, 23 липня, близько 16:30 на перехресті вулиці Героїв Сталінграду та проспекту Леніна правоохоронці затримали близько 10 осіб в одязі кольору хакі, який у багатьох асоціюється з військовими. Чоловіки мали при собі зброю. Їхали вони з селища Петрове до Кіровограду.

Зараз затриманих міліція відпустила.

Як виявилось, чоловіки у камуфляжі шукали зустрічі з фермером селища Петрове. За словами одного з учасників події Ігоря Ковтуненка, вони від імені Кіровоградського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації “Товариство українських офіцерів”, головою якого він є, хотіли зустрітись з фермером, щоб просити допомоги на похорон бійців 3-го полку спецназу, що базується у Кіровограді. Похорон загиблих в зоні АТО військових відбудеться завтра.

“Хотіли попросити його. Ховатимуть бійців, 8 осіб, щоб надати допомогу на поховання”,- розповів співрозмовник журналістам “Олександрійських новин”.

За словами самого ж фермера з Петрового Олександра Поворознюка, з яким шукали зустрічі чоловіки у камуфляжі, вони дуже налякали його дружину та працівників фірми. Налякали, як сказав телефоном фермер, – дуже м’яко сказано. Спочатку навідались до нього в офіс, а потім – “серед степу широкого на Вкраїні милій” три джипи зупинили авто дружини. За словами фермера, у такий спосіб вони вимагали з ним зустрічі, при цьому погрожуючи дружині вбивством та іншими неприємностями.

“Мені телефонує секретарка і розповідає: три джипи, всі в камуфляжі, з автоматами, щось не те робиться. Хто це? Міліція? Я телефоную до міліції, ніхто нічого не знає. Телефоную в УБОЗ і там ніхто нічого не знає. І я телефоную на 102. Сказав дружині, щоб вона їхала додому і чекала мене вдома. Дружина виїхала (на власному автомобілі) з магазину і поїхала додому. Зупинили посеред дороги і сказали: так і так, будемо його чекать. Потім я зателефонував на 102, подзвонив в УВС, телефонував всюди. Потім, мабуть, їм хтось щось повідомив, бо вони різко поїхали”, – розповів фермер.

Як наразі стало відомо “Олександрійським новинам” з власних джерел, за зазначеним фактом “спілкування – прохання допомоги на поховання загиблих військових” правоохоронцями вже відкрито кримінальне провадження за ст. 129 КК України “Погроза вбивством”. Крім того виявилось, що під час спроб працівників міліції зупинити в Олександрії чоловіків у камуфляжі, останні не виконали вимоги правоохоронців щодо зупинки власного транспорту і навіть збили автівкою працівника карного розшуку Олександрійського МВ Віталія Лобуренка. Наразі за цим фактом вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 342 КК України “Опір працівникові правоохоронного органу”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022297 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022336 переглядів

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022483 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: