Під час судового слухання гучної кримінальної справи з наркоторгівлі розповіли про нинішнього начальника міліції Олександрії

07.04.2015 00:00:003 переглядаАвтор: admin
/news/12304-pid-chas-sudovogo-slukhannya-guchnoyi-kriminalnoyi-spravi-z-narkotorgivli-rozpovili-pro-ninishnogo-nachalnika-miliciyi-oleksandriyi

Руслан Скляр, що є підсудним у гучній кримінальній справі зі створення та діяльності в місті Олександрії організованої злочинної групи, яка займалась виготовленням та збутом наркотиків, під час слухання справи в Олександрійському міськрайонному суді в понеділок, 6 квітня, зробив резонансну заяву.

Р. Скляр повідомив суду під присягою, що коли став працювати із постачальником наркотиків Олегом Розсохою, останній розповів про схему збуту наркотиків в Олександрії та про «кришування» цієї злочинної діяльності особисто тодішнім першим заступником начальника Олександрійського міського відділу міліції Олександром Козловським.

Також за словами підсудного, О. Розсоха, який і є фактичним організатором злочинного угрупування, а крім того близькою особою до екс-першого заступника начальника міськвідділу О. Козловського, таємничим образом зник з обвинувального акту справи, яка нині слухається у суді. Хоча спочатку його прізвище теж фігурувало у справі.

О. Розсоха володів інформацією про дії правоохоронців, і навіть попередив про розробку злочинної групи співробітниками УБОЗу. Саме з метою усунення перешкод у злочинній діяльності у вигляді працівників УБОЗу восени 2013 року О. Розсоха познайомив членів групи Руслана Скляра та Віталія Баранюка з нинішнім очільником Олександрійського міського відділу міліції Сергієм Дьяченком, який на той час був заступником начальника відділу внутрішньої безпеки при обласному УМВС, та ще з одним працівником того ж ВВБ Віталієм Шкелебеєм.

Місцем зустрічі став поворот на село Диківку, де міліціонери з відділу внутрішньої безпеки УМВС, зі слів підсудного, заявили, що вони є вищою, ніж УБОЗ, структурою в міліції та дають гарантії безпеки протиправної діяльності продавців наркотичного зілля.

Саме вони наказали Р. Скляру та В. Баранюку написати під диктовку фіктивні заяви, у яких у покриванні збуту наркотиків звинуватити олександрійських УБОЗівців, що розпочали оперативну розробку наркоторговців.

Ці ж «перевертні у погонах» давали детальні інструктажі щодо конспірації злочинної діяльності. Зі слів О. Розсохи, це прикриття і поради міліціянтів систематично ним оплачувались.

Також Р. Скляр пояснив, що вірив у правдивість слів О. Розсохи та всесильність своїх міліцейських покровителів, бо бачив, що, наприклад, дозволяв собі робити у місті сам О. Розсоха. Віру у всесильність також додавало те, що з часу зайняття наркоторгівлею, підсудний жодного разу не мав проблем з правоохоронцями.

Після надання таких показів Р. Скляр попросив суд забезпечити додаткові заходи його особистої безпеки, оскільки на нього міськими міліціянтами постійно здійснюється тиск у вигляді, так званих, профілактичних бесід, щоб він не надумав відкривати в суді рота.

Суд задовольнив клопотання підсудного та його захисника. Відтепер Р. Скляра конвойні не будуть доставляти із СІЗО до Олександрії, і відповідно він не буде утримуватись в ізоляторі тимчасового тримання Олександрійського міськвідділу міліції. Таким чином у міських міліціонерів не буде більше можливості фізичного спілкування з Р. Скляром, що дозволить уникнути можливого тиску на нього з боку колишніх покровителів «темних» справ. Допитувати Р. Скляра і проводити з ним інші заходи суд буде за допомогою відеоконференції без його вивозу за межі слідчого ізолятора м. Кіровограда.

Нагадаємо, що це не перший випадок, коли в суді озвучувались прізвища нечистих на руку правоохоронців. До цього потерпілий по одній із кримінальних справ Ярослав Волинець також під запис судового засідання офіційно відмовився від усіх раніше наданих ним свідчень та поданої заяви, заявивши про те, що вони є сфальшованими на замовлення міських міліціянтів. Він детально розповів суду про обставини фальсифікації матеріалів кримінальної справи, обґрунтувавши суду свою участь в цій протиправній змові постійним залякуванням з боку правоохоронців і залежністю від наркотиків.

Крім того, про причетність нинішнього начальника Олександрійського міськвідділу міліції Сергія Дьяченка до цієї гучної кримінальної справи з розповсюдження наркотиків раніше також повідомляв інший фігурант Роман Чабан.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022227 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022254 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022358 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: