Олександрійським перевізникам «роздали» маршрутні пакети

15.07.2013 00:00:004 переглядаАвтор: admin
/news/7042-oleksandrijjskim-pereviznikam-rozdali-marshrutni-paketi

У минулий четвер, 11 липня, олександрійці мали змогу ознайомитися з автопарком транспортних засобів, які здійснюватимуть пасажирські перевезення на території нашого міста. Цього дня на головній площі та по вул. Свердлова відбувся огляд автобусів, які були заявлені до участі в конкурсі з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування.

Після огляду транспортних засобів відбувся конкурс з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування, у якому розподілили 8 маршрутних пакетів.

Переможцем по першому пакету, який включає маршрути №№ 5 та 14 стала Аліна Проквас; по другому пакету (маршрути №№ 81 та 9) – Сергій Сизов, по третьому пакету (маршрути №№ 7, 16 та 17) – Ольга Міщенко, по четвертому пакету (маршрути №№ 15, 8 та 18) – Катерина Юнак, по п’ятому пакету (маршрути №№ 12 та 11) – Анатолій Сизов, по шостому пакету (маршрути №№ 2 та 6) – Сергій Моцний, по сьомому пакету (маршрути №№ 3 та 1) – Сергій Сизов, по восьмому пакету (маршрути №№ 4 та 10) – Сергій Моцний.

Рішення конкурсного комітету набуде чинності після його затвердження виконавчим комітетом, повідомляє офіційний сайт Олександрійської міської ради.

Не дивлячись на те, що міська влада переконує в прозорому проведенні конкурсу, більшість перевізників говорять про наявність заздалегідь корупційних домовленостей, упередженість та заангажованість. Про те, що деякі з олександрійських міських керівників відтепер разом з Проквасами матимуть пряме, але ж звичайно неофіційне, відношення до бізнесу на пасажирських перевезеннях. Саме тому існуючу маршрутну сітку перевезень в Олександрії поламали і перекроїли, вивівши самі прибуткові маршрути і графіки в один окремий пакет. Це підтверджують і деякі члени конкурсної комісії, а інші лише на запитання про це посміхаються та закатують очі до лоба.

Про неправильність і корупційні перекоси при формуванні маршрутних пакетів з точки зору рентабельності говорить хоча б той факт, що деякі з перевізників стали відмовлятись від них прямо на засіданні конкурсної комісії. Так, наприклад, по восьмому пакету (маршрути №№ 4 та 10) спочатку переможцем була визнана Катерина Юнак, але її представник відразу відмовився від цього пакету. Тоді переможцем було визнано Сергія Моцного, який теж висловив свою відмову, але її, чомусь, не прийняли, мотивувавши, що вона повинна бути надана письмово. Хоча перед цим таку ж усну відмову прийняли від представника К. Юнак.

Крім того, під час проведення конкурсу представники громадських організацій, що входили до складу конкурсної комісії і мають юридичну освіту та фаховий стаж, висловили цілу низку зауважень щодо недостовірності і неповноти наданої інформації, а також незаконності визначення переможців конкурсу на самому цікавому і прибутковому пакеті з усіма графіками руху по маршруту № 5. Як не дивно, але замість представника Аліни Проквас в особі її дядька Валерія Прокваса, ці зауваження «з піною у рота» коментувала перший заступник олександрійського мера Л. Давиденко, яка головувала на засіданні. Вона повідомила усім присутнім, що дійсно А. Проквас раніше кидала міські перевезення, залишивши маршрути і пасажирів на призволяще, але, нібито, вона усі свої недоліки вже виправила, що у неї в наявності є дев’ять автобусів, хоча третину з них ніхто не бачив і не оглядав. А коли її відповіді не влаштовували інших членів конкурсної комісії, вона вдавалася до надмірно підвищеної інтонації і звинувачень у прискіпливості і необґрунтованості вимог по наданню документів і інформації.

Ще один доволі цікавий факт, перевізник Аліна Проквас дійсно нещодавно оновила свій автопарк, придбавши ряд автобусів великої пасажиромісткості. Але, зробивши такі досить немалі капіталовкладення, на відміну від усіх інших перевізників заявилася на участь у конкурсі лише виключно по першому пакету, який за «дивним станом обставин» таки і виграла.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022297 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022336 переглядів

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022483 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: