На Кіровоградщині у жінки підтвердили діагноз “ботулізм”
У Світловодському районі жінка звернулася до лікарні з підозрою на ботулізм. Її діагноз підтвердився лабораторними дослідженнями. Про це повідомляється на сайті
Кіровоградського обласного лабораторного центру.
Повідомляється, що жінка вживала м’ясні консерви власного приготування. На даний момент вона перебуває на лікуванні.
Лабораторний центр нагадує елементарні правила приготування консервації, які допоможуть уникнути інфікування:
“Щоб не захворіти на ботулізм, важливі кілька моментів. Перше – якість сировини, друге – умови приготування та умови зберігання продукції. Якщо це буде дотримано, то людина не захворіє. Обов’язково потрібно ретельно очищати продукти і посуд, що використовується для консервування, від бруду і пилу. Не порушувати рекомендовані за рецептурою концентрації солі, цукру і кислоти, адже вони перешкоджають накопиченню токсину. Під час приготування консервацій в домашніх умовах їх слід стерилізувати при температурі 120°С щонайменше впродовж 30-40 хв. Не слід купувати кров’яну і ліверну ковбасу, солену чи копчену рибу, буженину, шинку та консервовані гриби у випадкових осіб”.
У випадку, якщо є підозра щодо
якості продукту, його слід проварити протягом 10 хвилин. При виявленні симптомів захворювання слід негайно звернутися до лікаря.
Ілюстрація – pixabay.com

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]
Залишити коментар