Іван Баранов: «86 років різні покоління, викладачі та студенти, весь колектив йшов до цього дня»

09.11.2017 00:00:0010 переглядівАвтор: admin
/culture/10523-ivan-baranov-86-rokiv-rizni-pokolinnya-vikladachi-ta-studenti-ves-kolektiv-jjshov-do-cogo-dnya

Іван Баранов: «86 років різні покоління, викладачі та студенти, весь колектив йшов до цього дня»

В останній день жовтня рішенням обласної ради Олександрійське училище культури отримало новий статус. Відтепер його офіційна назва – Комунальний вищий навчальний заклад «Олександрійський коледж культури і мистецтв». Цю подію на подвір’ї закладу урочисто відзначили працівники коледжу та студенти. Про те, як довго заклад йшов до цього перетворення та які можливості воно відкриває, розповів директор Олександрійського коледжу культури і мистецтв Іван Баранов.

– Іване Михайловичу, розкажіть, наскільки довгим і важким був шлях від училища до коледжу?

– 86 років різні покоління, викладачі та студенти, весь колектив йшов до цього дня. Мені пощастило, будучи колись студентом цього закладу, будучи його викладачем, а тепер очільником, здійснити мрію багатьох поколінь та перетворити культурно-освітнє училище, училище культури в «Коледж культури і мистецтв», який є праобразом навчальних закладів, що існують в Європі й на Заході взагалі.

– Які нові можливості відкриває це перетворення для закладу?

– По-перше, раніше у нас було тільки училище культури. Ми готували фахівців-організаторів, методистів культурно-освітньої роботи для клубів, бібліотек, музичних шкіл, а сьогодні ми додали до нашої класифікації й слова «культури і мистецтв», тому що у нас є такі види мистецтв, як хореографія та образотворче декоративно-прикладне мистецтво, тобто два мистецьких факультети, які готують фахівців в галузі мистецтва. Ми також розширили свої можливості, і відтепер готуватимемо фахівців ще однієї сучасної спеціальності – «менеджер соціокультурної діяльності». Спеціалізації керівників драматичних, хорових, народних, духових колективів, як і раніше, зберігаються, але ми вже беремо за основу програми, які більш інтегровані з європейськими, західними стандартами.

– З якими навчальними закладами вищого рівня акредитації ви активно співпрацюєте?

– Найближчі наші колеги й партнери – це Київський національний університет культури і мистецтв та Миколаївська філія цього університету. Це два наших партнерських заклади, з якими ми тісно співпрацюємо, які діляться з нами своїми навчальними планами, методичними розробками та приймають наших випускників на навчання одразу на третій курс. Також ми працюємо з Полтавським педагогічним університетом, Центрально-українським університетом імені Володимира Винниченка, співпрацюємо з Дніпропетровським університетом культури, з Харківською академією культури. Звичайно співпрацюємо з такими училищами й коледжами, які сьогодні є на Україні – це Сумське училище, Львівське училище (тепер вони також коледжі), Вінницький коледж культури і мистецтв, Гадяцький коледж – це наші друзі й партнери. Звичайно, в Кропивницькому є музичне училище, яке також планує отримати статус коледжу, в чому ми їм допомагаємо.

Записали Ірина Гайдук, Юлія Пастух

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022227 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022254 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022358 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: