Гірничих рятувальників у Олександрії скорочують

11.06.2013 00:00:001 переглядАвтор: admin
/news/6643-girnichikh-ryatuvalnikiv-u-oleksandriyi-skorochuyut

Олександрійський воєнізований гірничорятувальний загін збираються ліквідувати.  Наказ № 224 ДСНС України вийшов 15 травня 2013 року. Документ передбачає ліквідацію олександрійського загону як окремої юридичної особи шляхом її приєднання до Криворізького загону.

За словами командира Олександрійського загону Максима Радашева, відбудеться повне скорочення всіх працівників, а потім Кривий Ріг, кого вважатиме за потрібне, прийме на роботу. Але візьмуть не всіх, щонайменше 80 людей залишаться на вулиці.

Основними напрямками гірничорятувальної служби є: рятування людей, застиглих аварією, ліквідація аварій та їх наслідків, профілактична робота, у тому числі обстеження гірничих виробок із метою контролю підготовленості їх до ліквідації аварій, наявності і стану засобів саморятування людей, та протиаварійного захисту; організація умов надання медичної допомоги постраждалим у виробках і на поверхні; іспити шахтних підземних канатів, гумовотехнічних виробів, які застосовуються у шахтах; розробка й узгодження планів ліквідації аварій.

‒ Наказ про ліквідацію не погоджувався з профспілкою, ‒ зазначив заступник голови профспілкового комітету Олександрійського загону Роман Валага. ‒ Хоча, згідно з законодавством, мав би узгоджуватись. Крім того, всім вивільненим держава повинна буде сплатити тримісячний заробіток. За нашими підрахунками, у сумі вийде понад п’ять мільйонів гривень. От така економія…

За своїх олександрійських колег заступився начальник Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Кіровоградській області генерал-майор Віктор Федорчак. Він надіслав голові Держслужби з надзвичайних ситуацій Михайлу Болотських офіційного листа, у якому стверджує: ліквідація загону матиме негативні наслідки.

«Враховуючи те, що на території області розташовано низку гірничих об’єктів, зокрема 3 шахти ДП «СхідГЗК», до ліквідації аварій на яких допускається виключно особовий склад гірничорятувальних підрозділів, існує необхідність у розміщенні на території Кіровоградської області Олександрійського воєнізованого гірничорятувального загону».

Федорчак також звертає увагу керівника служби на те, що «територіальне наближення загону до гірничих об’єктів, підпорядкування Управлінню ДСНС в області позбавляє сенсу ідею перепідпорядкування. В Олександрійському ВГРЗ створена первинна профспілкова організація Атомпрофспілки, укладений та діє колективний договір, соціально-економічна ситуація в колективі здорова та стабільна».

Віктор Федорчак просить «залишити подальше функціонування Олександрійського воєнізованого гірничорятувального загону окремим підрозділом в оперативному підпорядкуванні Управлінню ДСНС в області».

Джерело: Новини Кіровоградщини
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022297 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022336 переглядів

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022483 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: