Добро починається з мене

03.08.2012 00:00:005 переглядівАвтор: admin
/culture/2850-dobro-pochinaetsya-z-mene

ДОБРО ПОЧИНАЄТЬСЯ З МЕНЕ

 

Саме під таким гаслом колектив хореографічного гуртку «Каприз» відвідує центри, де лежать хворі діти, часто з невиліковними хворобами. Про гурток, де навчають не лише хореографії, але і благодійності, читайте далі.

 

Хореографічний колектив сучасного танцю «Каприз» виник в Олександрії в 2003 році в центрі дитячої та юнацької творчості імені О. Шакала. В колективі навчаються діти віком від 5 до 14 років.

 

За словами Наталі Труш, художнього керівника хореографічного колективу сучасного танцю «Каприз» головна її мета як викладача – це прищепити дітям естетичні смаки. Навчити кожну дитину, котра приходить в цей колектив, гарно рухатися, відчувати ритм та музику, полюбити власне тіло, а також зрозуміти, що хореографія – це не тільки краса, але і здоров’я. Специфіка роботи хореографічного колективу «Каприз» полягає у викладенні сучасних танців різних напрямків та елементів класичного танцю, народно-сценічного, бального та інших. Приймають у гурток дітей без спеціальної хореографічної підготовки. «Я не вважаю, що потрібно працювати тільки з дітьми у яких виражений хореографічний талант, я вважаю, що всі діти обдаровані. Головне аби у них було бажання вчитися танцювати. Двері гуртку «Каприз» відкриті для всіх бажаючих дітей», – говорить Н. Труш.

 

Зрозуміло, що мало вчити тільки техніці танцю, адже танець – це передусім почуття, емоції. І тому керівник вчить дітей проявляти повагу, співчуття, милосердя. Навчання благодійності – один із елементів виховної роботи. Доброта і милосердя стають частиною особистості людини, якщо виховувати ці якості змалку. Тому Наталя Труш з дітьми часті гості реабілітаційних центрів України. Безкоштовні виступи вихованців «Капризу» дарують хвилини радості тяжко хворим дітям. У жовтні 2010 року хореографічний колектив «Каприз» з концертною програмою відвідав Київський лівобережний соціальний центр для дітей хворих на ВІЛ та СНІД. Олександрійці не тільки піднімають настрій хворим дітям, але й приїжджають не з пустими руками, дарують іграшки і сувеніри, зроблені власноруч. Напередодні Нового 2011 року гуртківці «Капризу» з святковою програмою, з подарунками, з Дідом Морозом та Снігуронькою відвідали Черкаський центр «Теремок», де перебувають діти хворі на ВІЛ/СНІД та діти-інваліди. Керівник колективу «Каприз» говорить, що вони не будуть зупинятись й надалі відвідуватимуть хворих дітей. Наталя Труш зазначає, що благодійна діяльність колективу знаходить свою підтримку у меценатів та добродіїв Олександрії. Один з них – Євген Сайко, депутат міської ради, котрий матеріально допомагає колективу, адже потрібні кошти, щоб доїхати в інші міста України, де проводяться хореографічні конкурси, чи в реабілітаційні центри. «Дуже дякую за допомогу. Приємно, що є люди, які не байдужі до хореографічного мистецтва і до хворих дітей. Ці люди власним прикладом доводять, що благодійність, щедрість, милосердя – це риси, які здавна притаманні українському народу. Я впевнена, що на таких прикладах вихованці хореографічного клубу «Каприз» виростуть людьми з добрим серцем і доброю душею», – говорить Н. Труш.

 

В свою чергу Євген Сайко говорить, що йому приємно допомагати обдарованим дітям, чи-то юним шахістам, чи танцюристам, головне, аби діти мали свої інтереси, ставили цілі і досягали їх. «Мені імпонує колектив «Каприз» не тільки своїми хореографічними виступами, але й своєю благодійною діяльністю. Я підтримую ідею керівника колективу Наталі Труш, що дітей необхідно змалку привчати до співчуття та милосердя», – говорить Є. Сайко. Також депутат міської ради та голова громадської організації «Громадська варта» Євген Сайко закликає й інших підприємців міста допомагати дітям у реалізації їх мрій. Почніть добрі справи з себе.

 

Катерина Карпенко

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022297 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022335 переглядів

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022483 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: