До уваги пенсіонерів силових структур

07.09.2012 00:00:002 переглядаАвтор: admin
/news/3199-do-uvagi-pensioneriv-silovikh-struktur


Відповідно до ст. 16 Закону України „Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” до пенсії за вислугу років, що призначається особам офіцерського складу, прапорщикам і мічманам, військовослужбовцям надстрокової служби та військової служби за контрактом, особам, які мають право на пенсію за цим Законом (в тому числі до обчисленої в мінімальному розмірі), нараховується надбавка непрацюючим пенсіонерам на непрацездатних членів сім’ї (діти до 18 років) в розмірі 50% прожиткового мінімуму на кожного непрацездатного члена сім’ї. При цьому надбавка нараховується тільки на тих членів сім’ї, які не одержують пенсійні виплати із солідарної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам, державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям – інвалідам, допомогу на дітей одиноким матерям. За наявності права одночасно на пенсію, зазначені види допомоги і надбавку на непрацездатного члена сім’ї до пенсії за вислугу років за вибором пенсіонера може бути призначено пенсію, державну соціальну допомогу, або нараховану на цього члена сім’ї надбавку. За наявності в сім’ї двох, або більше пенсіонерів кожний непрацездатний член сім’ї, який перебуває на їх спільному утриманні, враховується для нарахування надбавки тільки одному з пенсіонерів за їх вибором.

Тому для призначення чи подовження отримання надбавки на неповнолітніх дітей, необхідно звертатись в управління Пенсійного фонду України в м. Олександрії та Олександрійському районі до головного спеціаліста з призначення пенсій військовослужбовцям та деяким іншим категоріям громадян відділу з прийому та обслуговуванню громадян за принципом „єдиного вікна” з 01 до 15 вересня кожного року та надати відповідні документи:

Для продовження виплати надбавки: 1. Свідоцтво про народження дитини; 2. Свідоцтво про одруження; 3. Довідка про склад сім’ї (в якій вказується, що дитина проживає разом з батьком (або матусею) та знаходиться на його утриманні); 4. Копія трудової книжки пенсіонера (перша та остання сторінки) + оригінал; 5. Довідка з місця навчання дитини; 6. Заява заповнюється при подачі документів.

Для призначення (відновлення) виплати надбавки: 1. Свідоцтво про народження дитини + копія; 2. Свідоцтво про одруження + копія; 3. Довідка про склад сім’ї (в якій вказується, що дитина проживає разом з батьком (або матусею) та знаходиться на його утриманні); 4. Довідки з Управління праці та соціального захисту населення на пенсіонера та його дружину (чоловіка) про те, що батьки на дитину додаткових соціальних допомог не отримують; 5. Довідки з управління Пенсійного фонду України по місцю проживання (що батьки на обліку не значаться та пенсію на дитину не отримують); 6. Копія трудової книжки пенсіонера (перша та остання сторінки) + оригінал; 7. Довідка з місця навчання дитини; 8. Заява заповнюється в Пенсійному фонді. При собі мати пенсійне посвідчення, ідентифікаційний номер, свій паспорт і паспорт дружини (чоловіка).

В разі ненадання документів до 15 вересня виплату надбавки на непрацездатних членів сім’ї буде припинено з 01 жовтня 2012 року.

За довідками звертатись до управління Пенсійного фонду України в м. Олександрії та Олександрійському районі за адресою: пл. Леніна, 8, кабінет № 2, робоче місце № 4, або за телефонами 4-05-95, 4-05-42.


Головний спеціаліст з призначення пенсій військовослужбовцям та деяким іншим категоріям громадян Спіцина Н.В.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022297 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022335 переглядів

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022483 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: