Дитяча бібліотека відкрила в Олександрії фестиваль документального кіно

29.11.2019 00:00:002 переглядаАвтор: admin
/qualityoflife/10921-dityacha-biblioteka-vidkrila-v-oleksandriyi-festival-dokumentalnogo-kino

Олександрія взяла участь у XVI Міжнародному мандрівному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA. У нашому місті 19 листопада відкрила фестиваль дитяча бібліотека ім. Ю. Гагаріна.

Фестиваль документального кіно Docudays UA проводиться в Україні з 2008 року для різної глядацької аудиторії. Основна мета фестивалю – розповісти дорослим та дітям про їхні права. Слід зазначити, що фільмів, які пропонуються глядачам в рамках фестивалю Docudays UA, немає в мережі Інтернет – вони відзняті режисерами різних країн спеціально для цього кінофестивалю.

«Основний фестиваль документального кіно про права людини проводиться в Києві кожного останнього тижня березня, а потім з цього основного фестивалю відбираються найкращі фільми, які презентуються по областях України у рамках мандрівного кінофестивалю. 22 області України беруть участь у цьому мандрівному кінофестивалі. Цьогорічна тема – це кібербулінг та життя в цифрових технологіях», – розповіла координатор мандрівного фестивалю Ольга Коротка.

Переглянути стрічку «Послухай» режисерки Астрід Бюссінк запросили учнів 6-11 класів місцевих шкіл, студентів КВНЗ «Олександрійський медичний коледж» та Олександрійського коледжу Білоцерківського національного аграрного університету, а також вихованців Олексіївської недільної школи, в т.ч. дітей з інвалідністю.

Фільми мандрівного фестивалю стосуються важливих життєвих тем. Так, стрічка «Послухай», яку переглянули олександрійські юні глядачі, порушує проблеми спілкування батьків і дітей. Фільм розповідає про дитячий телефон довіри в Нідерландах, куди діти телефонували й розповідали про проблеми, які їх хвилюють.

Після перегляду фільму олександрійські школярі та студенти заповнили анкети, де висловили свою думку з приводу документального фільму. Важливою складовою заходів фестивалю є обговорення та дискусії, під час яких глядачі мають нагоду поспілкуватися з режисерами стрічок, правозахисниками, психологами, діячами культури. Саме тому бібліотекарі запросили на зустріч фахівця міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, психолога Вадима Нємова, який спілкувався з дітьми. Окрім обговорень фільму, порушили також актуальну тему шкільного булінгу.

«Важливо, щоб діти розуміли, що відбувається, що це таке булінг, і що потрібно  робити, якщо ти став або свідком, або жертвою булінгу, або сам його вчиняєш. Ми розповідаємо, яким чином можна протидіяти групою проти цього, яка роль вчителя, та яка роль батьків, а також пояснюємо, як визначити, що над дитиною йде знущання. Ну і найголовніше – як не стати жертвою, які якості привертають до себе булерів, а які можна розвинути в собі, щоб цього не сталося», – пояснив мету зустрічі психолог Вадим Нємов.

Юлія Пастух




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022298 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022336 переглядів

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022483 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: