Спостерігачі ОБСЄ спростовують висловлювання олександрійської влади

11.04.2014 00:00:006 переглядівАвтор: admin
/news/9757-sposterigachi-obse-sprostovuyut-vislovlyuvannya-oleksandrijjskoyi-vladi

Довгострокові спостерігачі місії ОБСЄ не висловлювали схвальних відгуків щодо діяльності мера Олександрії Степана Цапюка та міської влади.

Про це у відповіді на запит, повідомив Пієтро Тесфамаріам (Pietro Tesfamariam), аналітик з питань засобів масової інформації місії ОБСЄ зі спостереження дострокових президентських виборів в Україні.

Зокрема у відповіді вказано наступне: «Після перевірки інформації в наших довгострокових спостерігачів у Кіровоградській області, я можу Вас запевнити, що з їхнього боку не прозвучало жодних позитивних коментарів щодо діяльності мера Олександрії. Отже, просимо не брати до уваги ті позитивні ремарки, які Ви знайшли в надісланій Вами статті, тому що вони не були висловлені нашими довгостроковими спостерігачами, й безперечно вони не відображають позиції Місії ОБСЄ».

Цю ж інформацію підтвердив один з спостерігачів, що перебував у місті Орест Пітер Чабурскі, який вказав «що сталося непорозуміння під час інтерпретації… Місцеві чиновники не зрозуміли наші реакції на деякі з їхніх коментарів». Також він повідомив про головну місію спостерігачів: «залишатися неупередженим у виборчому процесі».

Нагадаємо, що міська влада на офіційному сайті повідомила, що спостерігачі ОБСЄ, мовляв, обговорювали політичні події в місті «щодо незаконних намагань змінити міську владу», а також приписали представникам ОБСЄ схвальні відгуки щодо проведених міських реформ і слова про те, що керівництво Олександрії «обрало вірний шлях розвитку територіальної громади».

Ці висловлювання приписали Оресту Пітеру Чабурскі та Марші Вайнерман, що прибули до міста та району, щоб оцінити рівень прозорості та демократичності проведення позачергових виборів Президента України.

Перед цим відбувся аналогічний випадок з Першим секретарем Посольства ФРН в Україні Дірком Лехельтом, який не висловлював підтримку дій міської влади Олександрії, хоча офіційний сайт приписав йому такі висловлювання.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022297 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022336 переглядів

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022483 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: