Санепідслужба: в роботі шкільної їдальні на Димитровому виявлені порушення

05.02.2013 00:00:0010 переглядівАвтор: admin
/news/5102-sanepidsluzhba-v-roboti-shkilnoyi-yidalni-na-dimitrovomu-viyavleni-porushennya

Наприкінці минулого тижня, заступник начальника Головного управління держсанепідслужби в області Тамара Ланкмілєр повідомила, що перевірка Димитрівського НВК, де навчаються діти, яким одночасно стало зле, показала незначні порушення, які оперативно були усунені. «Збудників кишкових інфекцій у результаті бактеріологічного обстеження працівників харчоблоку не виявлено», підкреслила вона у офіційному коментарі. Однак заступник начальника управління не повідомила про наявність чи відсутність порушень санітарного стану саме в шкільній їдальні і які саме «незначні» порушення були усунені. Однак 4 лютого саме про ці «незначні» порушення стало відомо детальніше. І як стало зрозуміло, неповна інформація про стан справ на Димитровому була недаремною.

Насправді, фахівці Держсанепідслужби все-таки виявили порушення санітарного законодавства в їдальні димитрівської школи. Так двоє працівників їдальні не пройшли обов’язковий періодичний медичний огляд, а у змивах, відібраних в їдальні, виявлені фекальні бактерії. Крім того встановлені і інші порушення санітарного законодавства. Про це повідомляється в офіційній відповіді Головного управління Держсанепідслужби у Кіровоградські області.

Зокрема у відповіді говориться: «В ході перевірки їдальні НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст. № 12 – ДНЗ» фахівцями санепідслужби виявлені порушення санітарного законодавства щодо ведення бракеражних журналів, відбору добових проб, проходження періодичного медичного огляду працівників харчоблоку, маркування прибирального інвентарю.

Після проведення санітарно-бактеріологічного дослідження змивів, відібраних на харчоблоці, виявлені коліформні бактерії в двох змивах (10%), що свідчить про порушення правил миття розробного інвентарю та дотримання особистої гігієни працівниками харчоблоку.

За порушення санітарного законодавства в їдальні Олександрійським міжрайонним управлінням Головного управління Держсанепідслужби у Кіровоградській області прийняті наступні адміністративні заходи: накладено 2 штрафи на кухаря і медичного працівника; винесено постанову про тимчасову заборону роботи їдальні; за несвоєчасне проходження медичного огляду в повному обсязі на в.о. директора НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст. № 12 – ДНЗ» направлено подання про відсторонення від роботи 2 працівників харчоблоку.

Після проведення генерального прибирання в їдальні та отримання негативних змивів винесено рішення про відновлення діяльності їдальні закладу».

Коротка довідка. Бактерії групи кишкової палички називаються коліформними. Це група бактерій, яка використовується санітарною мікробіологією в якості маркера фекальної контамінації і відноситься до так званих санітарно-показових мікроорганізмів. Говорячи простіше, ці ті бактерії, що живуть у випорожненнях людини і по ним визначають наявність зараження мікроорганізмами.

Тож чи такими «незначними» були порушення у їдальні і чи не могли внаслідок цього отруїтися діти? Питання так і залишається відкритим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022297 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022336 переглядів

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022483 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: