Школа, яка залишається в серці назавжди

22.02.2013 00:00:0030 переглядівАвтор: admin
/history/chronology/5353-shkola-yaka-zalishaetsya-v-serci-nazavzhdi

Школа, яка залишається в серці назавжди

 

Школа – це майстерня, де формується думка підростаючого покоління. Треба міцно тримати її в руках, якщо не хочеш випустити з рук майбутнє.
А. Барбюс

 

Хто сказав, що школа – це лише місце, де здобуваються знання? Ні, вона має бути в житті кожної дитини другою домівкою, повною незабутніх вражень та спілкування з однолітками, такою, що дає можливість повсякчасно набувати важливих умінь поведінки в суспільстві, а також розкриває унікальну особистість кожного з учнів. Справжня школа – щоденне свято для учня, вона здатна зберігати в нього це враження протягом усього періоду навчання. Це невід’ємна частина життя, тому дітям у ній повинно бути добре й затишно. Школа – це не просто будівля, це світ, у якому живуть учні, батьки, педагоги.

 

Саме справжньою є школа № 2 імені Максима Горького. Їй 62, але, здається, що жоден новий навчальний заклад не може передати доброту й тепло, які випромінюють стіни цієї альмаматері. У них роками таяться дзвінки змін, гучні вигуки й сміх учнів, строгі, але правильні настанови вчителів.

 

62 роки пошуку, новацій, перемог, творчості… Уперше в області саме тут було започатковано кабінетну систему, літні табори праці й відпочинку, через які пройшло загартування спілкуванням і працею не одне покоління.

 

Слава школи – це вчителі й учні. Нині у її стінах свої знання дітям передають 43 педагоги, в тому числі 1 Заслужений учитель України, 26 вчителів вищої категорії, 14 – першої та другої категорій, 18 – вчителів-методистів та старших учителів, а також 3 молодих спеціалісти. На відзнаку професійних досягнень педагогів 7 із них визнані відмінниками освіти України. А очолює заклад Заслужений учитель України, відмінник освіти України, спеціаліст вищої категорії, вчитель-методист, двічі соросівський лауреат, випускниця цієї ж школи 1972 року Вотінцева Л.С. Саме вона є хранителькою традицій, духовним наставником, ініціатором усіх нових починань…

 

Головне завдання зазначеного колективу – створення максимально сприятливих умов для кожного з учнів. Діти мають можливість цілком свідомо обирати власний шлях до самовдосконалення та самореалізації й упевнені, що їхні педагоги завжди допоможуть їм на цій нелегкій дорозі.

 

Піклуються тут і про усебічний розвиток дитини, адже саме в перші півтора десятиліття життя закладаються головні підвалини здоров’я. Із цією метою створено школу сприяння здоров’ю «Вчимося бути здоровими».

 

Уміння знати власне тіло, майстерно володіти ним – наріжний камінь не лише фізичного здоров’я, але й психічної стійкості зрілої особистості. Діти із захопленням займаються спортом, що допомагає їм відкривати в собі нові грані, нові таланти й здібності. Та й у розпорядженні учнів є великий спортивний манеж.

 

Для повноцінного розвитку дитини не менш важливим за спорт є здорове харчування. Учні не мають необхідності носити із собою бутерброди, щоб підживитися протягом навчального дня: сьогодні усі, хто виявляє таке бажання, забезпечуються в їдальні смачними гарячими обідами.

 

У закладі піклуються й про творчі та естетичні здібності школярів. Діти залюбки змагаються в різноманітних конкурсах (у тому числі й міжнародних). Так у минулому році 29 робіт учнів було направлено для участі в Міжнародному екологічному конкурсі «В кого бджоли, в того й мед». Призером четвертого етапу п’ятого Міжнародного екологічного конкурсу у 2012 році стала Шумська Тетяна (7-А клас), робота якої направлена до Польщі. Друге місце у цьому ж конкурсі посіла робота Бутенко Тетяни (6- А клас). Сподіваємося на перемогу й цього року. Адже наші діти надали свої роботи на VI Міжнародний екологічний конкурс «Здоров’я може бути смачним».

 

Молода – так з упевненістю можна сказати про школу № 2, адже в її вихованців, окрім навчання, вистачає снаги на проведення різноманітних виставок, для участі у традиційних танцювальних марафонах, фестивалях дружин юних рятувальників та юних інспекторів дорожнього руху, у змаганні «Нумо, хлопці!», у спортивно-художньому святі «Краса і грація». Це лише незначний перелік того, що люблять наші учні.
Але найкраще про школу скажуть її випускники.

 

Тетяна Тулуб: «Знаєте, наша школа – це найкраща школа у світі!!! Тому, що вона стала для мене другою домівкою, а вчителі – другими батьками, котрі нас любили й учили. Всі наші проблеми ви, вчителі, вирішували разом з нами. Спогадів дуже багато тому, що кожен день був незабутнім. І те тепло, яке ви передали нам, залишиться назавжди. Мало шкіл і вчителів, до яких хочеться повернутися. У нас саме та школа, яка залишається в серці назавжди!!! За роки навчання в школі в мене з’явилося багато друзів, мої однокласники стали для мене рідними. Ми й зараз бачимося з ними».

 

Крістіна Керімова: «Враження про школу в мене найкращі. Багато веселих миттєвостей.Особливо пригадую щорічні «Козацькі забави», коли вся школа брала участь у спортивних змаганнях; КВК й інші заходи. Гамірливі й веселі коридори. Цікаві уроки. Добрі вчителі».

 

Олена Глоба: «Для мене найкращі спогади – це ранки в початкових класах. Так хочеться їх повторити,тому що новорічний настрій у мене пов’язаний тільки зі школою – порою дитинства, веселощів, радості, новорічної ейфорії. Це все тільки в школі, навіть не в інституті».

 

Римма Савчук: «Самое первое, что мне вспомнилось: у нас раньше хор был, и вел его очень старенький дедушка Зазимко Г.А. Мы приходили к нему с девочками уже после уроков, голодные и уставшие. Петь как-то не очень хотелось, хотелось пойти домой покушать. И он, чтобы нас задержать и еще порепетировать, давал нам свои бутерброды. И мы, такие бессовестные, действительно их брали и кушали, после этого и петь веселее получалось. Еще вспомнилась Тамара Александровна. Она, когда заходила в класс, всегда говорила тихо, почти полушепотом, но все даже без замечаний сидели тихо и прислушивались к ней».

 

А на останок хочеться привітати учнівський та педагогічний колективи, вчителів-ветеранів, батьків, випускників ЗНЗ І-ІІІ ст. № 2 ім. М. Горького з Днем народження школи. Двері нашого закладу є завжди для вас відчиненими. Тож гостинно запрошуємо вас!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022297 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022336 переглядів

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022483 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: