Весна взимку

15.02.2013 00:00:003 переглядаАвтор: admin
/culture/5254-vesna-vzimku

Весна взимку

 

Хочеться весняної краси і тепла, коли за вікном дощ чи туман? Завітайте в краєзнавчий музей. Там на вас чекають: маки, бузок, чорнобривці і квітучі яблуні. Чудові картини належать Тетяні Панченко. Але багатьом олександрійцям вона відома за прізвищем чоловіка – Погорєлова. Тетяна Погорєлова працювала вчителем молодших класів в Олександрійському колегіумі. А потім п’ять років в райдержадміністрації начальником служби по справам дітей.

 

Розпочала Тетяна Панченко-Погорєлова малювати картини після того, як з’явився вільний час, з виходом на заслужений відпочинок. Цікаво, що Тетяна Погорєлова ніколи не вчилася малювати, не була на майстер-класах, не відвідувала художню школу. Просто любила малювати і їй було цікаво проводити творчі заняття з своїми учнями.

 

Розпочалося все три роки тому з оформлення дощечок. Потім Тетяна Яківна перейшла на картини. Вона використовує для своїх робіт олівець, акварель та акрилові фарби. Художниця-початківець говорить, що надихає її малювати природа і перш за все квіти. На більшості її картин зображені квіти, чи-то в полі, чи у вазі. Тетяна Панченко малює квіти з натури, або з фотографій. На виставці в краєзнавчому музеї можна подивитися не тільки пейзажі і композиції з квітів, а й портрети. Там є автопортрет, а також портрети доньок художниці.

 

Це дебютна персональна виставка Тетяни Панченко. Раніше лише кілька її картин тимчасово прикрашали одну з бібліотек міста. Зала краєзнавчого музею не вмістила всі картини художниці, на сьогодні їх близько 70-ти, але все ж подивитися є на що. Окрім картин на виставці представлені і ляльки-мотанки. Вони змотані Тетяною Панченко по всім правилам. У ляльок гарні, яскраві вбрання і на обличчі хрест зі стрічок. Цей хрест, за словами художниці і рукодільниці, за давніми віруваннями і традиціями, забирає негативну енергію. Тому ляльок-мотанок здавна ставили навпроти входу в дім.

 

Насолодитися весною на картинах та українськими традиціями ляльок-мотанок можна буде в краєзнавчому музеї до кінця лютого.

 

Катерина Карпенко

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022297 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022335 переглядів

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022483 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: