Побудуйте нам спортмайданчик

22.03.2013 00:00:003 переглядаАвтор: admin
/articles/5721-pobudujjte-nam-sportmajjdanchik

Побудуйте нам спортмайданчик

 

Як не я – то хто?
Як не тепер – то коли?
Як потрібно – то можливо!

 

ЗДОРОВ’Я – це не лише відсутність хвороб, це складне та багатогранне явище, яке залежить від соціальної, фізичної, психічної та духовної складових. Здоров’я людини на 50% залежить від способу життя (правильне харчування, відмова від куріння, алкоголю, наркотиків), умов життя та навчання.

 

Сьогодні важливою проблемою серед учнівської молоді, та й молоді міста взагалі, є постійне знаходження в приміщеннях – чи то біля комп’ютера, чи біля телевізора. Діти мало бувають на повітрі, майже не займаються спортом. Як засвідчує світовий досвід, оптимальна рухова активність упродовж усього життя кожної людини – це найефективніший засіб профілактики захворювань та зміцнення здоров’я.

 

За очікуваною тривалістю життя населення України посідає одне з останніх місць у Європі, тому заняття спортом нам дуже необхідне. Для цього необхідні спортивні майданчики в усіх мікрорайонах міста.

 

З метою застереження нашої молоді від впливу наркоманії та алкоголізму ми ведемо активну боротьбу з точками реалізації тютюну і алкогольних напоїв, створюємо міські програми: «Міська програма оздоровлення і відпочинку дітей, молоді та сімей з дітьми на 2007-2013 роки», «Міські заходи профілактики шкідливого впливу тютюну на здоров’я населення міста до 2012 року», «Міська цільова соціальна програма розвитку фізичної культури і спорту на 2012-2016 роки», «Програма з благоустрою м. Олександрії на 2011-2015 роки», «Міська комплексна програма розвитку футболу в м. Олександрії на 2011-2012 роки», «Міська програма «Спортивний майданчик» на 2010-2014 роки» та інші.

 

І ця вся робота зводиться до розклеювання «плакатів-страшилок» про шкідливий вплив тютюну і алкоголю та накладення штрафів на продавців магазинів…

 

Всім відомо, що велику роль у вихованні дітей та молоді відіграє позашкільне дозвілля або «вулиця», але бачимо, що фактично нічого не робиться для забезпечення дозвілля молоді в позашкільний час.

 

Батьки зайняті «добуванням» коштів для існування сім’ї, а вдома – вирішенням побутових проблем. Діти, в яких ми бачимо наше майбутнє – половину дня в школі, а другу половину дня проводять своє дозвілля перед «зомботелевізором» і комп’ютером. Коли батьки «виганяють» їх на вулицю, подихати повітрям, ці діти сидять невеликими компаніями на зупинках: грають в ігри на телефоні, п’ють алкоголь та курять…

 

Бачимо, як сучасна українська молодь кинута напризволяще і стала жертвою старанно насаджуваних і культивованих збочень: наркоманії, алкоголізму, розпусти, гомосексуалізму, насильства, бездуховності, денаціоналізації, аполітичності тощо.

 

А тепер по суті

 

В нашому місті немає жодного нормального спортивного майданчика. Турніки та спортивні споруди на прибудинкових територіях взагалі відсутні або практично не придатні для використання.

 

Наприклад, на території мікрорайону «Південний» по вулиці Садовій навпроти будинку № 37 є земельна ділянка, на якій за часів Радянського Союзу планувалося побудувати школу. Усі ми прекрасно розуміємо, що за нашого життя цю школу ніхто не зведе. Але на території цієї земельної ділянки залишилася спортивна зона, яка, скоріш всього, була запланована під спортивний майданчик для цього району. Від цього спортивного майданчика залишилося двоє футбольних воріт та два баскетбольних щита. На так званому «футбольному полі» можна спостерігати, як діти між бур’янами грають в футбол.

 

За даними МК ЛПЗ – «Дитяча міська лікарня» у 2012 році на території мікрорайону проживало 1242 дитини віком від 1 до 18 років. Чи це не є підставою для того, щоб на цьому пустуючому полі побудувати футбольне поле та баскетбольний майданчик зі штучним покриттям, огорожею, освітленням; спортивний майданчик з турніками, бруссями, гімнастичними стінками, які будуть збирати молодь, яка прагне до здорового способу життя? Створити місце спортивного відпочинку, щоб сюди приходили тренуватися молоді люди не лише з Південного мікрорайону, а й з інших житлових масивів міста?

 

Ми хочемо здорову українську націю? Для цього ми повинні поставити перед собою два завдання: духовне відродження та фізичне здоров’я нації.

 

І. Бойчук

 

Точка зору першого заступника губернатора з питання спортивних майданчиків

 

Перший заступник губернатора поставив таке завдання керівникам територій: «Зрозуміло, що для того, аби розвивався спорт, як і будь-яка інша галузь чи сфера, необхідні відповідні умови, у даному випадку – це спортивна інфраструктура: майданчики, тренажери та інший інвентар, якими мають бути забезпечені, у першу чергу, не лише профільні заклади, а й загальноосвітні школи. Одне із перших, поставлених завдань Віктором Серпокриловим під час апаратної наради керівникам територій, стосувалось вимоги привести до ладу як спортивні майданчики при школах, так і усі спортивні споруди на місцях. А для цього варто внести необхідні зміни при перегляді місцевих бюджетів і залучати соціально-відповідальний бізнес».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022297 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022336 переглядів

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022483 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: