В Олександрії стане безпечніше купатися?

26.04.2012 00:00:0011 переглядівАвтор: admin
/news/1738-v-oleksandriyi-stane-bezpechnishe-kupatisyai

 

25 квітня відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Присутні розглянули питання про заходи щодо попередження нещасних випадків на воді у весняно-літній період 2012 року та про запобігання виникненню пожеж у природних екосистемах на території міста.

Шурай С.В., начальник управління з питань надзвичайних ситуацій міської ради, проінформував, що на території Олександрії розташовано 8 водойм, де є можливим відпочинок людей (купання та риболовля). У місті відсутня оперативно-рятувальна служба на воді, обслуговування водних об’єктів проводиться аварійно-рятувальною службою Кіровоградської області на договірних засадах. Організовується сезонний рятувальний пост на території міського пляжу, розташованого в міському парку культури та відпочинку ім. Т. Шевченка. Основні сили та засоби рятувальників знаходяться в м. Кіровограді, що не дає змогу оперативно реагувати на надзвичайні події на воді, своєчасно організовувати пошук потерпілих. Незважаючи на численні застереження щодо безпеки на воді, протягом 2011 року на водоймах міста загинуло 5 осіб. У більшості випадків до загибелі на воді призводить те, що люди відпочивають у нетверезому стані, не знають правил поведінки на воді або проводять свій відпочинок у місцях, не пристосованих для купання.

Заслухавши відповідальних осіб, зокрема орендарів ставків, про стан місць відпочинку людей на водних об’єктах, комісія зобов’язала комунальне підприємство «Благоустрій» рекомендувати головам сільських та селищних рад, орендарям водойм укласти договір на постійне обов’язкове обслуговування водних об’єктів із аварійно-рятувальною службою оперативного реагування Кіровоградської області; із залученням водолазів провести обстеження й очищення від сторонніх предметів дна водоймищ, отримати паспорт на відкриття та функціонування водного об’єкту; забезпечити належне утримання території місць, визначених для купання (пляжів), а також організувати функціонування рятувального посту на пляжах.

Після обговорення питання про запобігання виникненню пожеж у природних екосистемах на території міста було прийнято рішення управлінню житлово-комунального господарства, архітектури та містобудування міської ради розробити план заходів щодо запобігання виникненню пожеж; виконати заходи захисту житлових масивів, розташованих поблизу лісопаркових зон, зокрема проведення розчищення для попередження розповсюдження вогню, і, особливо, посилити контроль за недопущенням випалювання сухостою та побутових відходів на території міста протягом всього пожежонебезпечного періоду.  

За матеріалами Олександрійської міської ради

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022297 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022335 переглядів

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022483 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: