Допомога одиноким

11.05.2012 00:00:0013 переглядівАвтор: admin
/articles/1942-dopomoga-odinokim

ДОПОМОГА ОДИНОКИМ

 

Одинокі непрацездатні люди та люди з обмеженими фізичними можливостями потребують особливої уваги. Якщо сподіватися на допомогу з боку родичів не доводиться, то допомогти таким людям можуть в територіальному центрі соціального обслуговування.

 

У територіальному центрі соціального обслуговування працює три відділення: відділення соціальної допомоги вдома; відділення соціально-медичних послуг; відділення організації надання адресної грошової та натуральної допомоги.

 

У територіальному центрі працює 54 людини, із них 32 соціальних робітника, які обслуговують вдома громадян похилого віку та інвалідів. Олексій Болілий, директор територіального центру говорить, що певна плинність кадрів є, адже не всім під силу витримати і морально і фізично таку роботу. До людей з обмеженими фізичними можливостями необхідний особливий підхід. Соціальні працівники, котрі працюють на дому, прибирають вдома, готують їжу, за потребою ходять в магазин, збирають постільну білизну та одяг, перуть і прасують в територіальному центрі, а потім повертають власнику.

 

Для громадян працює «Пункт прокату» допоміжних засобів пересування. В територіальному центрі, котрий знаходиться в новому будинку побуту, працює медико-соціальна кімната, медичні сестри вимірюють тиск, влаштовують сеанси фітотерапії, фахівець робить масаж, проводяться лікувальні процедури апаратами. Працює тренажерний зал з спортивним обладнанням, де люди похилого віку та інваліди займаються на тренажерах, аби загартувати організм. Олексій Болілий зізнається, що приємно був здивований коли люди активно почали відвідувати тренажерний зал.

 

Для громадян похилого віку та інвалідів впроваджено послугу з особистої гігієни, що передбачає купання в душовій кабіні, яка обладнана в територіальному центрі. Адже у більшості одиноких непрацездатних людей та людей з обмеженими фізичними можливостями вдома немає гарячої води. Серед послуг територіального центру є й соціальне таксі, яке надається громадянам похилого віку та інвалідам, в тому числі інвалідам-візочникам. Автопослуги здійснюються відповідно маршрутного листа до медичних закладів міста та області, оптики, організацій соціального спрямування, геріатричного пансіонату.

 

В територіальному центрі не забувають і про духовність. У спеціальній кімнаті є ікони та час від часу до територіального центру приходить священнослужитель, аби усі бажаючі могли помолитися разом.

 

Людям, котрі потребують допомоги у територіальному центрі, надають одяг, взуття та по можливості – кошти. А також в терцентрі працює перукар.

 

Директор терцентру Олексій Болілий говорить, що співпрацює з міськрайонним центром зайнятості та безробітні задіяні на оплачуваних тимчасових роботах в територіальному центрі. Наприклад, вони супроводжують незрячих, ремонтують одяг та виконують інші роботи.

 

Нині в територіальному центрі триває ремонт. Директор терцентру говорить, що планує зробити тут бібліотеку, музей, кімнату відпочинку та їдальню. Скористатися послугами територіального центру може будь-хто, але ці послуги, якщо людина не інвалід і не одинока непрацездатна людина, будуть платними. Ціни помірні. Варто зателефонувати за номером телефону: 7-01-36 та домовитись про час і вид послуг. Якщо ви не потребуєте допомоги, а маєте змогу допомогти інвалідам та одиноким людям похилого віку чи-то речами, чи продуктами харчування, чи коштами – зробіть це, зверніться у територіальний центр соціального обслуговування.

 

Катерина Карпенко
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022297 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022335 переглядів

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022483 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: