День Європи: єдність у різноманітті

18.05.2012 00:00:004 переглядаАвтор: admin
/articles/2053-den-evropi-ednist-u-riznomanitti

ДЕНЬ ЄВРОПИ: ЄДНІСТЬ У РІЗНОМАНІТТІ

 

19 травня Україна буде відзначати День Європи. З нагоди цього свята наше інтерв’ю із членом Кіровоградської обласної організації Європейської партії України Людмилою Бадіон.

 

 

 

 

– День Європи відзначається щороку 9 травня. Чому в Україні відзначається це значно пізніше?

– Дійсно, саме 9 травня Європейці відзначають цей день. Але це не пов’язано ніяким чином із Днем Перемоги. Просто саме у цей день в 1950 році була внесена пропозиція створити об’єднану Європу. З цієї пропозиції, яку називають «декларація Шумана», почався процес створення єдиного Євросоюзу. А щодо офіційного перенесення в Україні Дня Європи на третю суботу травня, то це зроблено для того, щоб урочисті заходи цих свят не збігались і кожен мав змогу відзначити свята окремо.

 

– Що сьогодні означає День Європи для олександрійців? Чи не надто далеке і незрозуміле це для нас свято?
– Насправді ми всі живемо на європейському континенті. Але чомусь дехто відділяє до цих пір Україну від Європи та європейських цінностей. Але колись ми обов’язково до них прийдемо. Питання тільки у тому, скільки на це потрібно часу. Хотілось би, щоб це було значно швидше, адже історія доказує, що об’єднана Європа може вирішувати складні проблеми і приєднання України до Європейського Союзу може ввести нас у коло успішних держав світу. Ми не повинні залишатись аутсайдерами в економіці і соціальній сфері. Тому я не вважаю, що олександрійці, які навіть за географічним положенням є європейцями, не повинні відзначати свято об’єднаного Євросоюзу. Варто, навпаки, більше про цей союз дізнатись правди, а не «страшилок», якими лякають українців вже досить давно і іноді успішно. До речі, Україна – це єдина держава, яка не є членом Євросоюзу, але в якій на державному рівні відзначається День Європи.

 

– Що обрали за загальні символи громадяни Євросоюзу?
– На мій погляд девіз Європейського Союзу – «Єдність у різноманітті» – актуальний не тільки для Європи, яка дійсно цікава своїм величезним і різноманітним культурним, духовним надбанням, але й для України, яка теж складається із різних людей. Українці говорять іноді на різних мовах, живуть на різних берегах Дніпра або на карпатських височинах. Але всіх нас об’єднує те, що ми – громадяни єдиної держави – України, ми всі – європейці.

 

– І на завершення короткого екскурсу розкажіть про те, яка взагалі ідея проведення такого свята і чого ви хочете досягти?
– Головна ідея цього свята – відчуття єдності із європейцями, з якими нас поєднує дуже багато культурних і економічних зв’язків. Ми живемо на одному континенті, ми маємо спільне коріння. Ми маємо будувати спільне майбутнє. Тому незалежно від того, яку маємо національність і громадянство, маємо відчути себе вільними у нашому спільному «Європейському домі».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022297 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022335 переглядів

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022483 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: