Санепідеміологи назвали ймовірні причини харчових отруєнь олександрійців
В Олександрії протягом серпня, згідно статистичних даних лікувально-профілактичних закладів міста, зареєстрований 61 випадок звернення громадян з приводу симптомів гострих кишкових інфекцій. Питома кількість містян, а саме 7 дорослих та 11 дітей, вказували на можливий зв’язок виникнення захворювань із вживанням бахчевих культур, а саме динь і кавунів. При цьому 9 захворілих вживали кавуни та дині, придбані в торгівельній мережі Олександрії, решта 9 вживали кавуни в інших населених пунктах, в основному на відпочинку (м. Одеса, Кирилівка, порт Південний, Генічеськ).
Про це “Олександрійським новинам” повідомили фахівці Олександрійського міськміжрайонного відділу ДУ “Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України”.
Ствердно сказати про причетність кавунів до великої кількості отруєнь санепідеміологи не можуть, оскільки кавуни з вогнищ інфекційних захворювань не доставлялись до фізико-хімічної лабораторії для дослідження на нітрати, так як не було їх залишків. Приватними підприємцями, які торгують бахчевими культурами на території міста, кавуни та дині також не доставлялись для дослідження на вміст нітратів.
Таким чином, кавуни та дині є лише одними із можливих факторів, які могли викликати захворювання на гострі кишкові інфекції, проте лабораторно це не підтверджено. Окрім кавунів захворілі громадяни вживали й інші продукти, такі як домашні яйця, смажене м’ясо з центрального ринку, млинці з м’ясом (напівфабрикати), в’ялену рибу, пиво, фрукти, некип’ячену водопровідну воду, що також можуть спровокувати харчове отруєння.
Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]
В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]
Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]
Залишити коментар