Як державні мільйони розчинились в “каламутних” будинках Олександрії

29.03.2012 00:00:0021 переглядАвтор: admin
/news/1439-yak-derzhavni-miljjoni-rozchinilis-v-kalamutnikh-budinkakh-oleksandriyi

За матеріалами УБОЗ УМВС України в Кіровоградській області прокуратурою порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 364 КК України.

Ця справа цікава і безпосередньо стосується Олександрії. Є в Олександрії довгобуд — будинок по вулиці Тельмана, 10. Будівництво цього будинку ведеться вже років з 20, а займалися ним фірми “Інгулець” та “Шанс”. Старожили правоохоронних органів пам’ятають цей новобуд 90-х років, не інакше, як за кількістю заяв щодо вчинених шахрайств відносно поважних громадян – пайовиків цього будівництва, оскільки на той момент у цьому будинку будувалось саме елітне житло. Але як завжди “буває”, грошей не вистачило і будівництво припинилося.

На початку нового тисячоліття один із власників цих фірм В. Шнайдклоц став головою обласного відділення державного Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. Тоді з’явилася надія, що цей будинок буде все ж таки добудовано, і в ньому частина молодих сімей Олександрії нарешті отримає житло.

Але не так сталося, як гадалося. В. Шнайдклоц пішов на заслужений відпочинок та справи раніше підпорядкованого йому відділення Фонду і фірм підрядників, до числа яких входила і славнозвісна фірма “Шанс”, передав у “надійні” руки своєї доньки та зятя Ігора Зраєва, який і очолив віділення обласного фонду, а його дружина вела бухгалтерські справи. Коли ж Фонд отримав державні кошти у розмірі 3,2 млн. гривень на закінчення будівництва та ввод в експлуатацію будинку, новий голова Фонду використав їх зовсім по-іншому: він перерахував ці гроші на фірму-підрядника, якою є ніхто інший, як вже відома нам фірма “Шанс”. А звідти ці гроші через “конвертаційний центр” перевів у готівку, хоча, згідно документів, вони, нібито, були використані для будівництва будинку. Навіть звітні форми придбаних матеріалів та виконаних робіт були оформлені. Отриманими готівковими грошима І. Зраєв розпорядився банально – віддав свої офіційні і неофіційні борги, які “висіли” за ним та його фірмами. По чуткам, ці борги сягали мільйонних розмірів. Піти на цю, відверто кримінальну, оборудку І. Зраєва вимусили саме його кредитори, які постійно його турбували, законними і не зовсім законними, методами. 

Зараз Ігор Зраєв разом із спільником, а саме юристом Фонду, заарештовані, а от третій фігурант цієї кримінальної справи – бухгалтер, а по “сумісництву” дружина І. Зраєва, тобто дочка В. Шнайдклоца, поки що перебуває на підписці про невиїзд. Триває слідство.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022297 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022335 переглядів

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022483 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: