Каратистка Світлана Лагно – призерка чемпіонату Європи

16.06.2016 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/sport/other/10615-karatistka-svitlana-lagno-prizerka-chempionatu-evropi

10-12 червня в столиці Сербії, Белграді, відбувся чемпіонат Європи-2016 з кіокушинкай карате (версія KWU) в розділі «куміте» серед чоловіків і жінок. Змагання зібрало 156 кращих спортсменів з п’яти всесвітніх федерацій кіокушинкай карате і 26 країн.

До збірної України увійшла олександрійка, вихованка спортивного клубу «СПАРТА-17»   Світлана Лагно, яка була відібрана за результатами виступів на національних та міжнародних змагань. Це останні змагання Світлани в цьому навчальному році і досить важливі, бо попередній чемпіонат  Європи (місяць тому у Тбілісі) був для неї невдалим.

В категорії понад 70 кг, де виступала Світлана, було 7 спортсменок з шести країн. Щоб здобути перше місце, необхідно було виграти три двобої. В першому поєдинку Світлана зустрілася з польською спортсменкою, яка на 15 кг була важчою. Робота над помилками після останнього чемпіонату та наполегливі тренування дали гарний результат, Світлані знадобився лише один раунд, щоб судді віддали перевагу олександрійці. В другому, півфінальному двобої Світлана зустрілася з більш досвідченою спортсменкою також з Польщі. Два раунди судді не могли визначити, хто кращий, а в третьому, вирішальному, польська спортсменка нанесла заборонений удар, але так і незрозуміло, з яких причин, троє з чотирьох суддів зарахували польській спортсменці оцінку «Ваза-арі» (пів перемоги). Після отриманої травми Світлана ледь утрималася на ногах, але була змушена продовжувати двобій, звісно, вже не так активно. В результаті спортсменка з Польщі потрапляє до фіналу, а Світлана стає бронзовою призеркою Чемпіонату Європи – 2016 серед жінок.

В цьому навчальному році Світлана виступила в дев’яти змаганнях, шість з яких відбувались за кордоном: Кубок Європи (Угорщина, дорослі, вересень) – 3 місце, Чемпіонат України (u22- юніори до 22 років, вересень) – 1 місце, Кубок Кавказу (Грузія, дорослі, жовтень) – 1 місце, Чемпіонат Європи (u22, Польща, листопад) – 3 місце, Кубок України (дорослі, грудень) – 1 місце, Кубок Карпат (Польща, дорослі, лютий) – 1 місце, Чемпіонат України (дорослі, лютий) – 1 місце, Чемпіонат Європи (Грузія, дорослі, травень) – участь, Чемпіонат Європи (Сербія, дорослі, червень) – 3 місце.

Хоча Світлана і не стала чемпіонкою, але завойована бронзова медаль – перша «доросла» медаль Світлани з Чемпіонатів Європи серед жінок, отже є чому пишатись і батькам, і тренеру, і всім тим, хто вболівав за нашу співвітчизницю.

Ці змагання стали останніми в цьому навчальному році для Світлани, попереду місяць активного відпочинку і знову наполегливі тренування задля підкорення нових спортивних вершин. А її перемоги – не тільки гарний приклад для підростаючих одноклубників, а й для усіх олександрійців, хто прагне перемог, насамперед над собою.

Підготував Світлану її тренер Слинько Сергій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022226 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022253 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022356 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: