Олександрійці з інвалідністю почнуть займатися тенісом та отримають нового тренера з шахів і шашок

09.11.2018 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/sport/football/10682-oleksandrijjci-z-invalidnistyu-pochnut-zajjmatisya-tenisom-ta-otrimayut-novogo-trenera-z-shakhiv-i-shashok

Олександрійці з інвалідністю почнуть займатися тенісом та отримають нового тренера з шахів і шашок

В Олександрії для людей з обмеженими фізичними можливостями планують розширити спортивні межі. Вже багато років олександрійці з інвалідністю громадського об’єднання «Віра» беруть активну участь у щорічних змаганнях з шахів та шашок. Незабаром голова об’єднання планує долучити своїх підопічних і до активнішого виду спорту.

«На сьогоднішній день сама шахами і шашками займаюся і приводжу людей до цього спорту, але я планую ще й тенісом займатися. Для цього нам необхідно тільки тенісний стіл дістати, а команда в мене буде!  І звичайно ж, на громадських засадах у мене вже є тренер, який буде займатися тенісом з представниками нашої організації», – поділилася планами голова ГО «Віра» Зоя Беззубова.

У реалізації спортивних ідей олександрійцям допомагає Кіровоградський регіональний центр «Інваспорт», який щороку проводить в Олександрії чемпіонати з шашок та шахів.

«У нас є чемпіони світу Паралімпійських та Дефлімпійських ігор, і зараз ми розширюємо мережу для того, щоб якомога більше людей з інвалідністю були охоплені заняттям фізкультурою і спортом, особливо діти. Ми співпрацюємо з олександрійським осередком, заручаємось для того підтримкою Кіровоградської обласної державної адміністрації та обласної ради. Ми робимо все можливе, щоб більш якісно проводилася робота з інвалідами на місцях», – зазначив заслужений тренер України, начальник Кіровоградського регіонального центру «Інваспорт» Олег Соколовський.

Представники «Інваспорту» покладають багато сподівань на Олександрію. На їхню думку, наше місто має великий спортивний потенціал серед людей з інвалідністю.» Олександрія колись мала великі традиції і в легкій атлетиці, і в інших видах спорту, то я думаю, що є ще фахівці, які могли б спробувати себе і в інвалідному спорті», – додав Олег Соколовський.

Планують олександрійці з обмеженими фізичними можливостями також удосконалювати свої заняття з шахів та шашок.  Кіровоградський центр «Інваспорт» збирається профінансувати та направити в Олександрію кваліфікованого тренера на постійній основі, адже на сьогодні в об’єднанні «Віра» тренер працює на благодійних засадах.

«У плані співпраці з олександрійським об’єднанням інвалідів, є велике бажання і є напрацювання, щоб направити сюди фахівця і кошти для того, щоб була поставлена робота не на загальних засадах безкоштовно, а працювали спеціалісти, які знаються на роботі з інвалідами», – пояснив керівник КРЦ «Інваспорт».

Голова олександрійського об’єднання для людей з інвалідністю мріє  також розширити коло самих спортсменів. Зоя Беззубова вважає, що важливо долучати до занять з шахів та шашок як дітей, так і людей поважного віку.

«Я дуже хочу і шашками, і шахами займатися з людьми  золотого віку. 60 років і більше – це золотий вік, тобто вік мудрості. Якщо ці люди будуть відвідувати такі заняття, у них буде чітка пам’ять і не буде склерозу», – зазначила Зоя Беззубова.

Олександрійці з обмеженими фізичними можливостями сподіваються, що після змін у їхньому спортивному житті, серед них з’явиться ще більше чемпіонів, які будуть відомими не тільки в межах області, а й по всій Україні. 

Юлія Пастух






Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022224 перегляди

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: