Олександрія отримала унікальне футбольне поле у профліцеї: на черзі колегіум та Південний мікрорайон

06.07.2018 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/sport/football/10680-oleksandriya-otrimala-unikalne-futbolne-pole-u-profliceyi-na-cherzi-kolegium-ta-pivdennijj-mikrorajjon

На Кіровоградщині продовжується реалізація проекту будівництва футбольних майданчиків. 11 з запланованих вже збудовано, а 10 майданчиків, з’явиться незабаром. В Олександрійському професійному ліцеї відкрили нове футбольне поле для молоді за участі зірки українського і європейського футболу.

Для учнів олександрійського професійного ліцею почалась нова, футбольна ера. Відкриття майданчику – зіркове. Перші кроки на ньому робить відомий футболіст Андрій Єрмоленко. Зірковий форвард спробував позмагатись із юними футболістами. Але закинути їм у сітку м’яч так і не зміг. Юні голкіпери витримали натиск відомого футболіста. Секрет успіху не тільки у спортивній, але й життєвій кар’єрі від Андрія Єрмоленка складається із простих формул.

Андрій Ярмоленко, гравець клубу Borussia і Національної збірної України: «З талантом народжуються мабуть одиниці, а головне – працювати, тренуватись і тоді у тебе буде все те, про що чого ти мрівєш і до чого прагнеш».

Відомий футболіст згадав своє перебування в місті у якості гравця гранда українського футболу- київського «Динамо»:

Андрій Ярмоленко, гравець клубу Borussia і Національної збірної України: «В Олександрії був тільки у якості футболіста. Нічого особливо бачити не встигаєш: готель-стадіон. Але я знаю наскільки тут люди люблять футболі, завжди підтримують свою команду. Коли я грав у Динамо, то легких ігор тут ніколи не було. І коли мене запросили, я із задоволенням приїхав, бо повторюю, я знаю, що тут люди люблять футбол. Хотілось принести діткам радість, зустрітись із ними».

Спортивний майданчик із спеціальним покриттям у профліцеї – один із трьох, що незабаром з’явиться в Олександрії. Проект будівництва футбольних полів із штучним покриттям, активно реалізується обласною владою на Кіровоградщині.

Сергій Кузьменко, голова Кіровоградської обласної державної адміністрації: «Я думаю те, що ми побудуємо багато футбольних полів, то це ми продемонстрували. Як і сподіваємось на те, що на цих полях буде багато молоді, хлопців і дівчат. Вони із задоволенням будуть приходити і грати у футбол. Це надзвичайно важливо – щоб ці спортивні майданчики, футбольні поля були потрібні людям. І в цій справі я безумовно хочу подякувати Андрію за те, що він підтримав і український, і кропивницький, і олександрійський футбол».

Новий майданчик вже допоміг реалізувати принаймні одну справу – об’єднати учнів у бажанні створення нової футбольної команди самого профліцею.

Костянтин Мужиков, директор Олександрійського професійного ліцею: «Вже напевне футбольна команда у нас є. Коли діти вийдуть з канікул, ми спробуємо сформувати свою справжню футбольну команду, щоб вона могла достойно конкурувати із іншими командами міста і області… Футбольний майданчик будувався біля двох місяців. Знімали тридцять відсотків ґрунту, робили основу з щебеню і засипали відсівом. Зверху вкривали її спеціальним покриттям із штучною травою. Засипався пісок і каучук. Тобто зроблена гарна основа. Нам дають гарантію вісімнадцять років постійної експлуатації. Використовувати майданчик можна буде і взимку, і влітку. Вартість будівництва такого поля складає біля 1,5 мільйона гривень. Це – дійсно інвестиції у нашу матеріальну базу, для наших учнів, для жителів міста».


Олександрія – футбольне місто. Тут не тільки професійна команда прем’єр-ліги, але й багато молоді, що навчається футбольному мистецтву. Наприклад, вихованці дитячо-юнацького клубу Аметист-2001. Це футбольне поле завжди буде потрібне для занять спортом, адже бажаючих закинути шкіряну кулю у сітку воріт є в Олександрії чимало. І тепер буде ще більше.

Віктор Голобородько

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022221 перегляд

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022354 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: