Історична перемога над «Шахтарем»

23.11.2017 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/sport/football/10676-istorichna-peremoga-nad-shakhtarem

Історична перемога над «Шахтарем»

16 тур української Прем’єр Ліги розпочався з сенсації. Вперше в своїй історії «Олександрія» здобула перемогу над донецьким «Шахтарем». Багато чого в цьому матчі було вперше. Артем Полярус вперше в цьому сезоні вийшов на позиції центрфорварда, вперше в своїй кар’єрі оформив дубль, вперше в цьому сезоні «Олександрія» здобуває виїзну перемогу.

Багато хто вже махнув на «Олександрію» рукою, тим більше не плекав надії в матчі з чемпіоном України. Та команда Володимира Шарана показала, що вона має майбутнє, спроможна вибратися з підвалин турнірної таблиці і ще обов’язково показати свої кращі якості так, як це було у звітному матчі. Перерва, викликана контрольним матчем збірної, явно пішла на користь нашим землякам. На ОСК «Металіст» олександрійці почувалися спокійно, розкуто і достатньо впевнено. З самого початку даючи зрозуміти, що сьогодні вони не стануть хлопчиками для побиття. Закінчувалась перша 15 хвилинка зустрічі. «Гірники» зробили низку помилок в центрі поля з втратою м’яча. Цією помилкою скористався Олексій Довгий, який зробив передачу на фланг, де Богдан Бутко не зміг зупинити прохід Андрія Бацули від якого пройшла передача в штрафний майданчик господарів і Артему Полярусу, який опинився перед воротами «гірників», там де й потрібно бути центрфорварду, і останній вколотив м’яч у ворота Андрія Пятова. Господарі відігрались практично відразу. Певно найкращий в складі «гірників» цього дня Ісмаїлі розігнав хорошу атаку лівим флангом, зробив прострільну передачу в штрафний майданчик, де не досить впевнено зіграли захисники «городян», м’яч потрапив до Бернарда, який не залишив жодних шансів для Юрія Паньківа. Здавалося, що після цього голу все піде за звичним сценарієм, «гірники» будуть атакувати, а гості панічно захищатися. Але команда Шарана такий сценарій не прийняла. Знову А. Бацула з лівого флангу зробив навіс в штрафний майданчик, В. Грицук головою скинув м’яч на А. Поляруса, який в оточені захисників «Шахтаря», зумів прийняти цей м’яч, класно обробити і з розвороту влучно пробити в правий від воротаря кут воріт. Другий пропущений м’яч для «гірників» виявився бомбою нервово-паралітичної дії. Вони почали нервувати, часто втрачали контроль над м’ячем, їм не вистачало швидкості притаманній команді високого європейського рівня. Натомість олександрійці першу ліпшу нагоду намагались перетворити в пряму загрозу воротам Пятова. Просто зобов’язаний був забивати Василь Грицук. На початку другого тайму Бацула і Запорожан відібрали м’яч у «гірників» і вивели на ударну позицію Грицука. Перед ним був тільки кіпер господарів. Василь пробив на силу і кіпер господарів ногою парирував цей удар. Ще одну нагоду Василь змарнував в середині другого тайму. Замість того, щоб взяти гру на себе, віддав незграбний пас партнеру і цей перспективний момент був змарнований. Всі спроби «Шахтаря» наражались на міцно збудований захист та надійні дії голкіпера «Олександрії» Юрія Паньківа. Є перша історична та заслужена перемога!

Головний тренер ФК «Олександрія» Володимир Шаран

– Хотілося б привітати всіх вболівальників Олександрії з цією перемогою. Шахтар ми ще ніколи не обігрували. Це дійсно радісні моменти для всіх нас. Вітаю і президента нашого клубу.

Гра, впевнений, сподобалася вболівальникам. В обороні ми не відсиджувалися, за винятком останніх хвилин, коли фізичні сили нас покидали.

В принципі, ми могли забити і третій м’яч на самому початку другого тайму. На завершення хочу побажати Шахтарю удачі в наступних матчах, – сказав Шаран.

Головний тренер «Шахтаря» Паулу Фонсека

– Ви прогнозували, що матч з «Олександрією» буде важким …

– Це доводить мої слова. Сьогодні був складний матч. Коли команди повністю закриваються, складно розкрити оборону.

Вітаю «Олександрію», вони боролися до самого кінця.

Ми ж показали жахливу гру в обороні.

Ми могли створювати якісні моменти, залишаючись з м’ячем. Але нам знову забили першими, а після цього складно перевернути результат.

Незадоволений грою в обороні.

Не можна пропускати такі м’ячі.

Зараз я не буду переходити на особистості. Але два пропущених голи – вина оборони.

Чи думав я про третю заміну? Так, але в підсумку вирішив, що це не принесе радикальних змін, тому її не зробив

Старенький: З перших хвилин вірили в перемогу над «Шахтарем»

– Приємно виграти, а то після Ліги Європи були одні нічиї і невдачі. Я говорив перед грою, що так не може бути без перемог, адже граємо нормально. Виявилася така довгоочікувана перемога над чемпіоном.

– Готувалися серйозно?

– Звичайно. Розбирали матчі «Шахтаря», намагалися перекрити фланги. Десь виходило, десь ні. Проте забили. Без голів перемог не буває. Вважаю, виграли заслужено.

– На якій хвилині повірили, що зможете перемогти?

– Вірили з перших хвилин. Всі розуміють, що з «Шахтарем» нелегко, але ми витримали. Перша шістка? Ще рано про це говорити. Треба перемагати, а там подивимося. Залишилося три гри до зими. Налаштовуємося на перемогу.

Полярус: За голи «Шахтарю» виставлюсь на пікніку

– Я не герой. Герой весь колектив. Ми налаштовувалися тільки на перемогу. Стільки не щастило – мало це закінчитися.

Радий забити два м’ячі, але це заслуга всієї команди. Сподіваюся, і далі вдасться радувати уболівальників голами.

Перед матчем отримав установку – шукати простір, вільні зони, використовувати швидкість.

Раз перемогли, значить, установку виконав, все нормально.

Мені без різниці, на якій позиції виходити – форварда, крайнього півзахисника. Ці голи присвячую своїй доньці, маленькій красуні. Емоції не передати словами.

Щаслива вся команда. Супер!

Друкується за публікаціями сайту ФК «Олександрія»

Фото: сайт ФК «Олександрія»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022214 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022243 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022340 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: