Поразка ціною у перемогу: «Олександрія» – «БАТЕ»

31.08.2017 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/sport/football/10674-porazka-cinoyu-u-peremogu-oleksandriya-bate

Поразка ціною у перемогу: «Олександрія» - «БАТЕ»

24 серпня олександрійці зустріли на стадіоні «Ніка» білоруське «БАТЕ». Команда з Борисового була налаштована на перемогу. Згуртовані вболівальники і цілеспрямовані гравці зі значно більшими фізичними кондиціями та спрямуванням на перемогу, як останній шанс, далися взнаки.

Олександрійці змушені були грати у контратаках і прикривати свою частину поля захистом. Проте незабаром яскравість білоруської команди стала зникати та розчинятись в ефективній системі протидії олександрійців. Досвід олександрійських гравців зводив нанівець запал гостей, що мали за плечими досвід участі у Лізі Європи і навіть у Лізі Чемпіонів.

Цього разу тактичне спрямування олександрійців на швидкі контратаки змушувало просто «рити землю» захисників білоруської команди, які не встигали «гасити полум’я» у штрафному майданчику. Цуріков, а потім Сітало намагались пробити лінію захисту. Саме Артема збивають, діючи за класичною схемою: не можемо догнати – діємо не за правилами.

Арбітр призначає пенальті, яке спокійно виконує Грицук. Здавалось, що це мало б спонукати гостей штурмувати ворота олександрійців, проте до закінчення тайму гра була практично рівною.

Головний тренер ФК «Олександрія» Володимир Шаран: «Дуже ми вдячні нашим вболівальникам за підтримку, хотілось би бачити більше такої в чемпіонаті і нашим хлопцям, які повністю віддали всі сили для того, щоб перемогти, тому що на нічийний результат «0:0» ніхто не налаштовував, це однозначно і хлопці це розуміли».

Головний тренер Олександр Єрмакович: «Сценарій був, скажімо так, майже як в кіно: невдалий початок і щасливе завершення. Дуже важко входили в гру, в першому таймі «Олександрія» домінувала на полі, створила моменти, створила тиск на нас».

Трагічна розв’язка матчу почалась у другій половині матчу. Саме тоді команда з Борисового кинулась здобувати потрібний їм гол. Тренер білорусів говорить, що він нагадав їм як вони могли вирівнювати гру у схожих ситуаціях. Мотивація, мабуть, таки мала місце, бо білоруси стали діяти агресивно і не завжди у межах правил. Вони побігли до воріт, залишаючи неприкритими тили, сподіваючись на удачу та використовуючи важливий для них чинник – швидкість і молодість більшості команди.

Досвід олександрійців спрацьовував тільки до того часу, як Гітченко та ще декілька гравців «Олександрії» зіткнулись у карному майданчику, закриваючи собою сітку воріт. Гітченко намагався знову вийти на поле та травма голови була значною. Кровотеча не зупинялась і заливала обличчя Андрія. Він рвався з усіх сил на поле, але зрештою, гравця, який був епіцентром оборони, вкрай важливої для олександрійців саме у цей час, міняє Пономар.

Команда тривалий час грала без двох, а потім одного гравця. Нарешті заміна, але час було втрачено для адаптації. У рівному двобої, трагічна травма, мов на реальному полі бою, зіграла свою справу.

За переваги у швидкості, появи високого гравця на першій лінії та чисельній перевазі, білоруси забивають свій перший, а потім і другий м’яч.

Головний тренер ФК «Олександрія» Володимир Шаран: «До травми Гітченка ми не те що поступались, а в боротьбі і бажанні переважали суперника. Але ця травма зіграла свою роль в цьому поєдинку, тому що Запорожан не міг допомогти, Банаду опустили нижче, і Грицука нижче, Пономаря – теж не на своїй позиції грав, і тому пропустили два таких необов’язкових м’ячі, але клас команди «БАТЕ» зіграв сьогодні певну роль. Тому що майстерність це майстерність: я маю на увазі виконання флангових передач, робота з м’ячем, і в завершенні – забиті голи за наявності моменту. … Ми не поступались «БАТЕ» в двох поєдинках».

Варто сказати й про те, що один з гравців «БАТЕ» дозволив, на нашу думку, порушення fair play, коли почав діяти відверто агресивно, а потім показав непристойні жести вболівальницькому сектору. Звісно, що це може бути проявом емоцій, але те, що за такі речі варто нести покарання – факт. Адже розігрівання пристрастей на футбольному полі до межі конфлікту – не завдання футболістів. На це зауваження головний тренер команди «БАТЕ» сказав про те, що буде розбиратись із ситуацією. Проте в будь-якому разі, це не прикрашає гру і тим більше не виправдовує дії гостей.

За результатом матчу «БАТЕ» потрапляє до групового раунду, де буде зустрічатись з англійським «Арсеналом», німецьким «Кельном» та сербською «Црвеною Звєздою».

Наостанок висловлю декілька важливих зауважень. Без Дюнкерку чи Київського котла 1941 року ніколи не було б перемоги під Берліном чи переможної битви за Дніпро. Олександрійська команда, яка тільки робить перші кроки до європейського чемпіонату, схожа на Україну: домоглася безвізового режиму, але ще не держава Євросоюзу. У нас вірять, але дуже обережно допомагають. «НЕПЕРЕМОГА» над борисівським «БАТЕ» дорожча за омріяну багатьма вболівальниками і фанатами перемогу на шляху до Ліги Європи.

У нас вже є історія успіху. Олександрійська команда грала на рівних із тими, хто вкладає шалені фінансові та організаційні ресурси, долаючи шлях до рівня європейського футболу. Ми виглядали на рівних, чогось не врахували, щось відбулось випадково, було бажання, але не вистачило удачі. Зрештою той, хто має досвід, спокійно йде прокладеним шляхом, бо він знає які перепони є на цьому шляху. Отож тепер нам варто вболівати й підтримувати команду, яка має поступово відновитись і психологічно і фізично та продовжити боротьбу у національному чемпіонаті. Бо, як показує практика – вийти у Лігу Європи олександрійська команда цілком спроможна, потрібно лише досвід та така ж підтримка «12 гравця». Тепер олександрійська команда зможе зосередитись на непростій боротьбі у Прем’єр-лізі. І тут нас очікує чимало несподіванок і можливо нових звершень, якщо хоча б у деяких із матчів олександрійська команда продемонструє ту звитягу й енергію, яку вона показала у євролігівських матчах. Це і є футбол, у якому нічого неможливого немає.

Фото і текст Віктор Голобородько

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022224 перегляди

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022252 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022355 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: