Євротріумф «Олександрії» побачила олександрійська «Ніка»

10.08.2017 00:00:002 переглядаАвтор: admin
/sport/football/10672-evrotriumf-oleksandriyi-pobachila-oleksandrijjska-nika

Євротріумф «Олександрії» побачила олександрійська «Ніка»

Матч-відповідь в Олександрії з румунською «Астрою» всі очікували із тривогою. Пристрастей навколо зустрічі було багато, адже проблеми із трансляцією і ажіотаж вболівальників підігрівався складним та нічийним результатом в Румунії. «Астра» має певні проблеми із складом, хоча і мотивована на перемогу.

Третього серпня «Ніка» замайоріла шістьма тисячами жовто-чорних прапорців у підтримку олександрійської команди. Було відчуття двобою, але і смак імовірної, нехай і бажаної лише, перемоги.

Вже перші хвилини зустрічі показали, що це буде бій, а не матч. І в ньому, на жаль, було багато силових моментів, але було і багато комбінаційної гри і, головне, відчайдушної підтримки олександрійців. Мабуть ця аура та символічна назва стадіону допомогли команді Володимира Шарана з успіхом штурмувати ворота «Астри» у гострих контратаках. І саме одна з них завершилась грубими діями проти Старенького, якого буквально звалили з ніг у штрафному майданчику. Суддя чітко і без емоцій вказав на 11-метрову відмітку, як покарання за фол останньої надії.

Капітан команди Запорожан на 43 хвилині матчу, вже на фініші першого тайму, простим ударом у сітку воріт виводить команду у єврозустрічі вперед.

Це – тріумф команди і всього міста, всієї громади, бо такої шаленої, емоційної, немов на межі останнього подиху, підтримки стадіон ще не бачив.

«Астра» пішла уперед і всіма силами гатила по захисних лініях ФК «Олександрії», але команда вистояла. До останньої хвилини вся команда боролася за перемогу в спеку, яка дошкуляла футболістам, під тиском великої моральної відповідальності за результат перед вболівальниками і керівництвом клубу. Навіть тоді, коли арбітр цілком справедливо додав чимало часу після 90 хвилин зустрічі, команда завершила матч із переможним рахунком. І варто сказати про надійну, майстерну гру голкіпера олександрійців – Юрія Паньківа, який, навіть отримавши ігрову травму, не залишив поле і команду в найважливіші хвилини.

Ось він, зірковий, єврокубковий і переможний склад команди: Паньків, Чеботаєв, Бондаренко, Цуріков, Запорожан, Гітченко, Сітало (Куліш, 69), Грицук (Каленчук, 78), Старенький (Пономар, 57), Бацула, Банада. Це вже історія не тільки клубу, але й історія українського футболу та сторінка у історії міста Олександрії.

Варто сказати про те, що настільки радісних і об’єднуючих новин олександрійські вболівальники не мали давно. Здавалось, що все місто заповнено жовто-чорними прапорцями, які продовжували майоріти навіть у вечірньому місті у віконцях автівок та в руках вболівальників.

А поки вболівальники з почуттям небаченої ще перемоги добирались до своїх домівок, гру прокоментував журналістам головний наставник олександрійського клубу, який, на мій погляд, дуже влучно і концентровано охарактеризував зустріч.

«Це важлива перемога нашої команди, нашого містечка невеликого, наших вболівальників, які сьогодні підтримали. Я дуже всім вдячний, нашому президенту, всім керівникам команди, тому що дійсно люди докладали максимум зусиль, щоб ми сьогодні перемогли. Ми йшли до цієї цілі, повірте, ми акцентували увагу на цих двох матчах в підготовчий період. Тому може десь неяскраво виглядали до цього у іграх чемпіонату, ми виконали те, що ми хотіли побачити. Тому що, я вважаю, що це заслужена наша перемога. Хоча у другому таймі «Астра» огризалася дуже серйозно, і наш воротар зіграв непогано, тому в таких матчах треба забивати два голи, щоб спокійніше було. А так, дійсно, дуже валідольна гра, але історична перемога», – сказав В.Шаран.

Його румунський колега був небагатослівним і намагався виправдатись перед вболівальниками, натискаючи на тему непідготовленості команди та багатьох інших чинників, що заважали задовільному результату. «У нас багато молодих гравців, які декілька місяців тому грали у другому та навіть третьому дивізіоні. Якби нам трохи більше пощастило, ми б отримали кращий результат у грі, але у нас тепер є час краще підготуватись і виступити у національному чемпіонаті», – відзначив головний тренер «Астри» Едвард Йорданеску.

Євротріумф ФК «Олександрія» вперше відкрив двері олександрійцям до наступного раунду Ліги Європи. Нині очікується за результатом жеребкування зустріч із білоруським «БАТЕ» з міста Борисов. А це вже плей-оф Ліги Європи, де наступна сходинка – олімп ЛЄ – вихід у груповий турнір.

«Команду «Бате» я добре знаю, вони постійно беруть участь в Лізі Європи та Лізі Чемпіонів. Тому не дарма вони займають 66-те місце в клубному рейтингу УЄФА», – прокоментував офіційному сайту ФК «Олександрія» жеребкування головний тренер В.Шаран. І додав: «В цілому, жеребом я задоволений. У нас хороші шанси пройти в наступний етап Ліги Європи. Починаючи з сьогоднішнього дня, будемо ретельно вивчати суперника».

Залишається тільки додати, що білоруський клуб – міцний горішок, вони в цьому сезоні пройшли до 3 кваліфікаційного раунду Ліги Чемпіонів, де і поступилися празькій «Славії» не за кількістю м’ячів, а за кількістю переможних голів вдома/на виїзді. Саме тому вони і потрапили до Ліги Європи. До речі, ця білоруська команда має досвід змагань навіть із таким грандом світового футболу як «Барселона».

Сподіваємось на бойовий настрій олександрійської команди та її потужне бажання довести свій рівень на європейських футбольних аренах.

Текст і фото Віктор Голобородько

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022226 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022253 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022357 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: