Олександрійці з обмеженими можливостями стали чемпіонами області з шашок

02.12.2019 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/qualityoflife/10923-oleksandrijjci-z-obmezhenimi-mozhlivostyami-stali-chempionami-oblasti-z-shashok

В Олександрії відбувся обласний чемпіонат з шашок серед людей з обмеженими фізичними можливостями. Змагання провели 21 листопада у приміщенні громадського об’єднання «Віра». Традиційно організував чемпіонат Кіровоградський регіональний центр фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт». Змагання були приурочені Дню людей з інвалідністю, який щороку відзначається 3 грудня.

Чемпіонат з шашок та шахів серед людей з інвалідністю в Олександрії проводяться кожні пів року вже 10 років поспіль. У цьогорічних осінніх змаганнях з шашок взяли участь 40 людей з інвалідністю з чотирьох міст Кіровоградської області: з Кропивницького, Знам’янки, Світловодська та Олександрії.

Наше місто представляли 12 спортсменів з ГО «Віра». Як розповіла голова об’єднання Зоя Беззубова, до цих змагань її підопічні мали змогу підготуватися ще краще, ніж минулі роки, адже їхній тренер Сергій Олєфіров, який сім років вчив грати в шахи та шашки олександрійців з інвалідністю на волонтерських засадах, нарешті може працювати на повну ставку.

«Я також хочу організувати при нашому об’єднанні шахово-шашкові заняття «Золотий вік», де займатимуться люди від 70 років. Ми вже почали займатися. Важко, але вдається. Найскладніший етап – це діти. Мені б хотілося, щоб і вони мали змогу ходити на заняття з шахів та шашок, але нам дуже складно їх зібрати через велике навантаження у школах», – розповіла голова ГО «Віра» Зоя Беззубова.

Переможців та призерів обласного чемпіонату з шашок серед людей з обмеженими фізичними можливостями визначали окремо серед жінок та чоловіків. За результатами змагань олександрійці посіли майже всі призові місця. Усі призери чемпіонату розподілилися таким чином:

Жінки: 1 місце – Катерина Гончарова (Олександрія); 2 місце – Наталія Кузьменко (Знам’янка); 3 місце – Наталія Савенкова (Олександрія); 4 місце – Таміла Порошина (Олександрія); 5 місце – Надія Настусенко  (Олександрія); 6 місце – Ірина Петренко (Олександрія); 7 місце – Наталія Турбаєвська (Олександрія).

Чоловіки: 1 місце – Михайло Соліган (Олександрія); 2 місце – Ігор Покладов (Олександрія); 3 місце – Ігор Антоненко (Олександрія); 4 місце – Сергій Михайленко (Світловодськ); 5 місце – Олександр Спічка (Олександрія); 6 місце – Борис Марченко (Олександрія); 7 місце – Святослав Порощук (Знам’янка).

Обласний чемпіонат із шахів серед людей з інвалідністю відбудеться вже в грудні поточного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022228 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022259 переглядів

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022363 перегляди

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: