У дитячій бібліотеці відкрилася корекційно-розвиваюча студія для особливих дітей

04.10.2019 00:00:000 переглядівАвтор: admin
/qualityoflife/10916-u-dityachijj-biblioteci-vidkrilasya-korekcijjno-rozvivayucha-studiya-dlya-osoblivikh-ditejj

У дитячій бібліотеці відкрилася корекційно-розвиваюча студія для особливих дітей

Наприкінці вересня у дитячій бібліотеці ім. Ю. Гагаріна запрацювала корекційно-розвиваюча студія «Сонячні зайчики». Основне її завдання — допомогти дітям з особливими потребами та дітям, які потребують соціального захисту, адаптуватися та інтегруватися у суспільство. 

25 вересня в актовій залі міської дитячої бібліотеки відбулося відкриття корекційно-розвиваючої студії «Сонячні зайчики». До святкування цієї події готувалися і звичайні юні користувачі бібліотеки, і їхні однолітки з особливими потребами. Для деяких особливих діток це був перший виступ, тож він став важливою подією у їхньому житті.

«У виставі до відкриття студії брав участь мій син. Це було вперше, тому що він навчається вдома і не відвідує подібні заходи в школі чи позашкільні заняття. У цій виставі йому дісталася роль лікаря Айболіта. Діма дуже хотів брати участь, вірш вивчив швидко і на всій родині тренувався. Тато приніс дуже багато виробів медичного призначення, тож він у нас «брав» кров, міряв нам тиск, тобто вживався в роль, а ми йому всіляко у цьому допомагали», – розповіла мама хлопчика з аутизмом Юлія Левандовська.

З особливими дітками дитяча бібліотека співпрацює вже давно. Бібліотекарі на своїх заходах завжди їх радо зустрічають, готують цікаві театралізовані вистави, організовують творчі конкурси. Тож і доля юних олександрійців з інвалідністю небайдужа працівникам дитячої бібліотеки. Корекційно-розвиваюча студія «Сонячні зайчики» створена для того, щоб допомагати дітям з особливими потребами та дітям, які потребують соціального захисту, адаптуватися та інтегруватися в суспільство шляхом залучення їх до творчих майстер-класів, голосних читань, лялькових вистав, пізнавально-розважальних заходів з інтерактивними та рухливими іграми, тренінгів, занять з психологом тощо. Також робота студії спрямована на те, щоб навчити звичайних, здорових дітей із розумінням ставитися до особливостей своїх однолітків та повноцінно з ними взаємодіяти. 

Реалізація проєкту «Корекційно-розвиваюча студія «Сонячні зайчики» стала можливою завдяки перемозі дитячої бібліотеки у конкурсі проєктів соціальної дії в рамках програми «Активні громадяни», яка підтримана Британською Радою в Україні.

Проєкт охоплює позашкільний розвиток та зайнятість дітей з інвалідністю.

«Ми будемо задіювати не тільки дітей з інвалідністю, а й здорових дітей, виховуючи у них толерантність, повагу до особливих дітей. Під час проведення заходів діти не будуть пасивними глядачами, ми їх будемо залучати до активних рухливих ігор, до підготовки і проведення різноманітних заходів. У рамках проєкту ми отримали 15 тисяч гривень. За ці кошти ми придбали матеріали для майстер-класів, ігровий інвентар та обладнання для заходів. Вони будуть зручні, безпечні та доступні для всіх дітей, у тому числі й дітей з особливими потребами. Наша студія організує та проведе 15 тематичних, сімейних, пізнавально-розважальних заходів, 8 лялькових вистав, 6 майстер-класів та занять з фахівцями: психологом, лікарями», – розповіла про роботу студії завідувачка бібліотеки для дітей ім. Ю. Гагаріна Лариса Овдієнко.

Попередньо проєкт «Корекційно-розвиваюча студія «Сонячні зайчики» розрахований на пів року, але бібліотекарі сподіваються, що у них буде можливість і надалі допомагати діткам з інвалідністю вчитися, розвиватися та знаходити собі нових друзів.

Юлія Пастух 


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Loading...
поділитисяподілитисяподілитисяподілитися

Залишити коментар

  Підписатися  
Повідомлення про
Народні новини
Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрієць, який викинув сміття у «топольках» вибачився і отримав штраф (ВІДЕО)
23.05.2022214 переглядів

Чоловіка, якого зафіксували на відео у момент вивезення сміття в […]

Олександрійська сім'я вивозила сміття у «топольки»
Олександрійська сім’я вивозила сміття у «топольки» (ФОТО/ВІДЕО)
23.05.2022243 перегляди

В Олександрійському пабліку https://t.me/hyevuy_alex опублікували відео, як чоловік та жінка […]

В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою»
В Олександрії біженці з Харкова потрапили у ДТП з «євробляхою» (ФОТО/ВІДЕО)
23.03.2022340 переглядів

Вчора, 22 березня, в Олександрії біля танка сталася дорожньо-транспортна пригода. […]

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: